Головна Новини Суспільство Скандали Два роки у Сумській облраді дозволили депутату Романьку купити київської нерухомості на $1 млн, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Два роки у Сумській облраді дозволили депутату Романьку купити київської нерухомості на $1 млн, - ЗМІ

Олексій Романько всього за два роки перебування в Сумській облраді перетворився на власника шести об'єктів нерухомості в Києві

1 березня 2023, 18:41
Поділіться публікацією:

Депутат Сумської облради від "Слуги народу" Олексій Романько всього за два роки перебування в виборному органі перетворився зі звичайного підприємця на власника шести об'єктів нерухомості в Києві на загальну суму майже в 1 млн. доларів. Про це йдеться у статті "Прибутковий мандат. Як депутат з Сумщини Романько під час війни пачками скуповує київську нерухомість на 1$ млн" на сайті RegioNews.

Два роки у Сумській облраді дозволили депутату Романьку купити київської нерухомості на $1 млн, - ЗМІ

Олексій Романько за два роки скупив нерухомості на $1 млн (фото з відкритих джерел)

Як зазначає видання, до приходу у обласну раду політик-початківець, за інформацією реєстрів нерухомого майна, володів всього трьома об'єктами нерухомості у Шостці та Шосткінському районі. Це житловий будинок площею 80 кв. м у Шостці, дачний будинок у селі Макове Шосткінського району площею 67 кв м та нежитлове приміщення у Шостці площею 780 кв. м з гаражем. Ці об'єкти були придбані Романьком в період з 2017 по 2020 рік.

Менш ніж за півроку після обрання — у липні 2021 року — Романько купив дві однокімнатні квартири площею близько 50 кв. м кожна в одному з будинків на Позняках у Києві. Вартість однієї такої квартири в цьому районі зараз складає до 100 тисяч доларів, а в 2021 році, ще до повномасштабного вторгнення, ціни були помітно вищі.

Також повідомляється, що ще через чотири місяці Романько придбав квартиру та кілька нежитлових приміщень на елітному Печерську. Так, 13 жовтня у власності Романька з'явилася двокімнатна квартира на Печерську площею майже 47 кв. м та нежитлова нерухомість площею 67 кв. м. В цьому районі ціна на квадратний метр нерухомості складає не менше 2,5 тис. доларів, отже останні два об'єкти мали б коштувати Романьку близько 280 тис. доларів.

Минув рік і уже під час повномасштабної війни Олексій Романько, як ідеться у публікації, купив собі ще дві квартири у столиці. Цього разу у новому житловому комплексі в районі станції метро "Лівобережна". 29 вересня 2022 року Романько купив там трикімнатні квартири на 97 кв м та 88 кв м. За сьогоднішніми цінами такі дві квартири потягнуть також приблизно на 280 тис. доларів.

У публікації також повідомляється, що рідна матір депутата — Тетяна Петрівна Романько – придбала в житловому комплексі преміум класу Riverstone, що на мальовничому березі Дніпра, квартиру площею 56,8 м кв. Вартість квартири матері депутата в комплексі Riverstone складає приблизно 140 тис. доларів. До того ж вона є власницею будинку у Шостці площею 240 кв м. 

"Таким чином вартість усієї нерухомості, що належить депутату Романьку та його матері складає близько 850 тис. доларів. Тобто за два роки перебування у владі шосткінський бізнесмен, що не так давно пиляв та продавав ліс, став практично доларовим мільйонером", — йдеться у матеріалі. 

Нагадаємо, депутат від "Слуги народу" Олексій Романько раніше став фігурантом журналістських розслідувань стосовно корупції у Сумській облраді. У квітні 2021 року відомий сумський активіст та антикорупціонер Ярослав Бондаренко провів власне розслідування та зібрав докази причетності до незаконного продажу деревини компанії Романька.

Ще одна гучна корупційна історія сталася з Романьком уже під час повномасштабного вторгнення. Восени 2022 року на Сумщині стався гучний скандал. Як повідомило Державне бюро розслідувань, в області було розкрадено більше 40 вагонів з дизпаливом та скрапленим газом на суму більше 27 млн грн. За інформацією ЗМІ, до реалізації цієї схеми може бути причетний, в тому числі і Олексій Романько.

Ще одною оборудкою,  де фігурує бізнесмен, є реалізація схеми з земельними ділянками, які мали б безкоштовно передаватися мешканцям Шосткінського району для ведення власного селянського господарства. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://regionews.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини