Головна Новини Суспільство Скандали Дружина Коболєва “засвітила” колекцію творів мистецтва чоловіка та приховала його гонорари від "Київстар"
commentss НОВИНИ Всі новини

Дружина Коболєва “засвітила” колекцію творів мистецтва чоловіка та приховала його гонорари від "Київстар"

Яким майном володіє сім'я Коболєва частково стало відомо з декларації його дружини Світлани Панаіотіді

21 жовтня 2024, 19:04
Поділіться публікацією:

На сайті НАЗК немає жодної публічної декларації про доходи колишнього голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, адже ще у 2018 році ці відомості були засекречені. Водночас частково інформацію про статки Коболєва “засвітила” у своїй декларації про доходи його дружина Світлана Панаіотіді. Перед звільненням з Державного підприємства Prozorro.Продажі Панаіотіді задекларувала наявність у Коболєва кількох витворів мистецтва, гідроциклу та гонорарів, які він отримував від "Київстар". Про це свідчить документ на сайті НАЗК, повідомляє портал “Коментарі”.

Дружина Коболєва “засвітила” колекцію творів мистецтва чоловіка та приховала його гонорари від "Київстар"

Фото з відкритих джерел

Так, за даними декларації Панаіотіді, Коболєву належать 5 творів мистецтва — картин, вартість яких вона не вказала.

Також Коболєв мав Mercedes-Benz ML 550 і гідроцикл з причепом. Вартість цього майна теж не вказана.

Крім того, згідно з декларацією Панаіотіді, у 2021 році Коболєв отримував не лише заробітну плату у "Нафтогазі", але ще і певні гонорари від компанії "Київстар". Але суми цих виплат приховані.


Дружина Коболєва “засвітила” колекцію творів мистецтва чоловіка та приховала його гонорари від ”Київстар” - фото 2



Варто зазначити, що зараз, в межах провадження НАБУ, ВАКС судить Коболєва за незаконну виплату собі премії (від "Нафтогаз") у розмірі  229 млн грн.

Захист раз по раз оскаржує обрану Коболєву міру запобіжного заходу у вигляді застати 107 млн грн та просить її зниження. Мотивують адвокати свої клопотання, буцімто, скрутним фінансовим становищем Коболєва. Водночас у якості аргументів відмови зменшувати заставу судді ВАКС нещодавно вказали, що ексголова “Нафтогазу” скуповував твори мистецтва, що свідчить про навпаки його заможне фінансове становище. 

Нагадаємо Андрій Коболєв отримав підозру від НАБУ через незаконне присвоєння понад 229,25 млн грн коштів компанії “Нафтогаз”, які він виплатив сам собі у якості премій.

Раніше суд призначив Коболєву заставу у розмірі 229,3 млн грн. Проте внесено за нього було лише 107 млн грн застави, що становить всього 46,71% від визначеної судом суми. І згодом заставу йому було зменшено до суму як раз у 107 млн грн.

Нещодавно ВАКС продовжив міру запобіжного заходу Коболєву до 12 листопада. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини