Головна Новини Суспільство Скандали Довкола відбудови "Охматдиту" стався скандал: що кажуть у МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Довкола відбудови "Охматдиту" стався скандал: що кажуть у МОЗ

Ляшко заявив, що 2 серпня у всіх охочих буде можливість поставити всі питання

1 серпня 2024, 20:15
Поділіться публікацією:

Сьогодні виник скандал через вибір БО "Благодійний фонд "Охматдит" переможця тендеру на ремонт корпусу лікарні, пошкодженого внаслідок удару РФ. Обрана компанія виявилася маловідомою, а запропоновані нею ціни на ремонт були одними з найдорожчих. Про це повідомляють з посиланням на "НДСЛ Охматдит" та міністр охорони здоров'я України Віктора Ляшка.

Довкола відбудови "Охматдиту" стався скандал: що кажуть у МОЗ

Відбудова Охматдиту(фото з відкритих джерел)

В мережі зазначають, що серед 14 учасників конкурсу ТОВ "Буд-технолоджі", яка перемогла тендер, мала третю за вартістю пропозицію, загальна сума якої становить 307 млн гривень. Інші учасники пропонували значно дешевші варіанти, з мінімальними пропозиціями від 42 до 286 млн гривень. Проте замовник не провів переговори з жодним з них.

В "Охматдиті" пояснили, що проведений конкурсний відбір не є тендером в розумінні Закону України "Про публічні закупівлі", а є приватним конкурсом, організованим для відкритого та добросовісного використання коштів, пожертвуваних громадянами. Причини ігнорування дешевших пропозицій не були надані.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пояснив, що участь у тендері взяли 17 будівельних компаній, з яких 14 з'явилися для конкурсу. Кожен учасник оцінювався за п'ятьма критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід та цінова пропозиція. Деякі компанії були усунені через порушення принципу доброчесності, зокрема через відкриті кримінальні провадження.

Ляшко також заявив, що через резонанс вони звернулися до правоохоронних органів для додаткових перевірок і підкреслив, що роблять все можливе, аби процес був прозорим. Міністр запросив усіх охочих поставити питання щодо цієї ситуації на зустрічі в "Охматдиті" завтра о 14:00.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в ракеті, яка вдарила по "Охматдиту", є мікроелектроніка із країн НАТО

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини