Головна Новини Суспільство Скандали Disney пояснив, чому вирізав сцену з врученням "Оскара" для фільму "20 днів у Маріуполі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Disney пояснив, чому вирізав сцену з врученням "Оскара" для фільму "20 днів у Маріуполі"

Компанія Disney заявила, що вирізала сцену нагородження фільму "20 днів у Маріуполі" на церемонії "Оскар" за погодженою раніше програмою.

12 березня 2024, 08:20 comments3259
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український мовник "Суспільне" повідомило, що у скороченій міжнародній версії церемонії премії "Оскар" організатори вирізали сцену з нагородженням номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм", у якій перемогу здобув український фільм “20 днів у Маріуполі”. У Disney відреагували та пояснили своє рішення.

Disney пояснив, чому вирізав сцену з врученням "Оскара" для фільму "20 днів у Маріуполі"

Фільм "20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар". Фото з відкритих джерел

Американська компанія заявила, що деякі частини шоу з церемонії нагородження не були виключені з 90-хвилинної версії для міжнародної аудиторії через часові обмеження. Disney пояснює, що вибір номінацій, які будуть вирізані з короткої версії було обрано заздалегідь – декілька тижнів тому.

Таким чином Disney вказує, що у підсумкову версію не потрапило кілька переможців, зокрема і нагородження українського фільму "20 днів у Маріуполі".

Disney додає, що для українського мовника "Суспільне" було надано дві версії – повну та скорочену для трансляції в Україні. 

Зазначимо, що у "Суспільному" вказали, що потужна промова Мстислава Чернова не потрапила до міжнародної версії. Цікаво, що минулого року, коли у номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм" перемогла стрічка про Навального, сцена нагородження була включена до 90-хвилинної міжнародної версії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у росіян "палає" від того, що Україна отримала "Оскар" за фільм про війну.

Також "Коментарі" писав про рекордсменів в номінаціях на "Оскар" за усю історію існування престижної кінопремії. Хто виграв найбільше статуеток, а хто головний невдаха, який мав 15 шансів здобути перемогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини