Головна Новини Суспільство Скандали Ветеран війни потрапив у скандал після слів про Трампа: його слова використовує російська пропаганда
commentss НОВИНИ Всі новини

Ветеран війни потрапив у скандал після слів про Трампа: його слова використовує російська пропаганда

Слова ветерана АТО Євгена Дикого, який підтримав нападника на Трампа, поширила російська пропаганда у США та закликала відреагувати прихильників лідера республіканців.

18 липня 2024, 11:11 comments2178
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Ветеран війни потрапив у скандал після слів про Трампа: його слова використовує російська пропаганда

Російська пропаганда поширює у США скандальні заяви Дикого про Трампа. Фото з відкритих джерел

Колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий підтримав стрільця, який намагався вбити кандидата в президенти США Дональда Трампа. Резонансними словами ветерана АТО скористалась російська пропаганда, яка поширила заяви Дикого на американську аудиторію.

Євген Дикий в ефірі телеканалу "Прямий" заявив, що стрілець у Дональда Трампа Томас Крукс виявив, що у США "демократичні інститути не здатні себе захистити" законними методами, тому вирішив зупинити "переможну ходу" лідера республіканців своїм способом.

Ветеран АТО висловив своє обурення, що усі жаліють жертву мітингу, яка загинула під час стрілянини, однак не висловлюють слів співчуття вбитому стрільцю. За його словами, Томас Крукс хотів "врятувати світ" від Трампа та пожертвував собою.

"Мене дуже обурює, що ніхто не співчуває йому, що публічно не говорить, що його шкода. Всі навпаки, спеціально підкреслюють, що шкода цього трампіста, якого випадково вбили на мітингу. Слухай, ходиш на мітинги фюрера – будь готовий, що антифашист тебе застрелить. Це нормально. А от хлопця реально шкода. Хлопець пожертвував собою – він спробував врятувати світ. На жаль, йому не вдалось, але честь йому і хвала", — сказав Дикий.

Цими словами одразу скористалась російська пропаганда, яка почала висвітлювати слова Дикого на американську аудиторію. На сторінці Bioreactor Operator у соцмережі X з’явився відеоролик зі словами Євгена Дикого з англійськими субтитрами. Крім того, під публікацією автор затегав лідера республіканців Дональда Трампа, американського бізнесмена Ілона Маска, вибраного Трампом віцепрезидента Джей Ді Венса та друга Маска Девіда Сакса, який поширює російську пропаганду в США.

"Водночас українські провійськові пропагандисти глибоко шкодують про невдалий замах і хвалять стрільця", — йдеться в підписі до відео з Диким.

Сторінка Bioreactor Operator схожа на типовий фейковий обліковий запис. Вона була створена у травні 2024 року та має лише один допис – відео з Євгеном Диким та його словами про з похвалою стрільця, який намагався вбити Трампа.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Трамп розповів, що саме врятувало його життя під час пострілу на мітингу в Пенсильванії.

Також "Коментарі" писали, що колишній народний депутат та Кум Путіна Віктор Медведчук написав лист Дональду Трампу у якому звинуватив Зеленського у нападі на лідера республіканців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини