Головна Новини Суспільство Скандали Чемпіонат світу з футболу-2030 може пройти повз Україну через скандали з УАФ, – Чаплига
commentss НОВИНИ Всі новини

Чемпіонат світу з футболу-2030 може пройти повз Україну через скандали з УАФ, – Чаплига

Резонансні судові справи навколо топ-менеджменту Української асоціації футболу негативно впливають на імідж країни у світі футболу

30 листопада 2022, 19:45
Поділіться публікацією:

Днями Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для голови Української асоціації футболу Андрія Павелка у вигляді тримання під вартою. Ця подія прокоментувала Міха Чаплига у себе на фейсбук-сторінці. Експерт написав наступне: "Читаю новину: заарештували Павелка, голову Української Асоціації Футболу. Привід… ну такий собі… з таким самим успіхом і з тією самою мотиваційною частиною хоч зараз можна заарештувати всю вертикаль місцевого самоврядування у будь-якій галузі".

У свою чергу адвокати Павелко вважають, що судова справа проти їх клієнта — необґрунтована, оскільки збитків немає, а сторона, що потерпіла, — фіктивна. Тим не менш, суддя все одно застосувала до президента УАФ Павелка та генсекретаря Запісоцького запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу (що вже й сталось).

Міха Чаплига звернув увагу на те, що ці судові справи можуть мати геополітичне значення.

"Може, я занадто захопився теоріями змови, але… "Питання" до Павелка та Запісоцького "терміново" активізувалися якраз з подачею Україною спільної заявки з Іспанією та Португалією на ЧС FIFA World Cup-2030. І тут РФ відчула конкуренцію і почалися "питання". Співпадіння? — не думаю…", — акцентує увагу блогер.

До речі, про можливий російський слід у замовних кримінальних справах проти нього наголошував і сам Павелко під час виступу в суді 29 листопада. Росіянам, очевидно, дуже не до вподоби занадто активна геополітична активність УАФ (завдяки позиції української Асоціації російські футбольні клуби та збірна були відсторонені від усіх великих змагань, вирішується питання відшкодування збитків агресором та накладення на рф додаткових санкцій у футбольній площині).

Втім, якщо через надумані кримінальні справи буде зірвана заявка України на проведення чемпіонату світу з футболу, це буде означати перемогу ворога, впевнені експерти.

"Я одне не можу зрозуміти — ці танці з бубнами навколо УАФ... це щоб росіянам "злити усе"? ... Іміджеві втрати для УАФ вже очевидні. ... бачив сотні справ, де метою було просто знищити репутацію або прибрати країну як міжнародного конкурента", додатково наголосив блогер на ризиках у цій справі.

Чемпіонат світу з футболу-2030 може пройти повз Україну через скандали з УАФ, – Чаплига

Арешт Павелка - наслідки для українського футбола



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини