Головна Новини Суспільство Скандали Батько 550 дітей: на серійного донора сперми подали до суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Батько 550 дітей: на серійного донора сперми подали до суду

Нідерландець здавав свої біологічні зразки під різними іменами і таким чином став батьком 550 дітей.

7 квітня 2023, 19:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нідерландська організація DonorKind Foundation, яка підтримує дітей, що народились через банк сперми подала до суду на Джонатана Джейкоба Меєра, який через донорство сперми став батьком 550 дітей. 41-річного чоловіка звинувачують у порушенні донорських обмежень, які можуть призвести до ненавмисного інцесту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Times.

Батько 550 дітей: на серійного донора сперми подали до суду

Джонатан Джейкоб Меєр. Фото з відкритих джерел

У 2017 Джонатан Меєр потрапив у чорний список через те, що здав сперму в 13 клініках, а від його зразків народилось 102 дитини. Згідно з правилами, у Нідерландах донорам можна мати не більше 25 дітей або запліднювати не більше ніж 12 жінок. Такі заходи вжитті, щоб запобігти можливому випадковому інцесту, інбридингу або психологічних проблем дітей, які дізнаються про те, що мають сотні братів і сестер.

Фонд DonorKind Foundation подав позов проти чоловіка через махінації, які він здійснював з донорством сперми, адже брехав про кількість дітей. Виявилось, що окрім клінік в Нідерландах Меєр також здавав свої зразки в інших країнах, зокрема в Данії та Україні. І таким чином чоловік має близько 550 дітей.

"Якби я знала, що він вже став батьком понад 100 дітей, я б ніколи не вибрала цього донора. Коли я думаю про наслідки, які це може мати для моєї дитини, мене нудить. Звернення до суду – єдиний спосіб захистити свою дитину", — говорить одна з жінок, що скористалась зразками Меєра.

Фонд звернувся до суду, щоб чоловік припинив своє донорство, а його зразки сперми були знищенні, окрім тих, які можуть знадобитись для жінок, які вже народили від Меєра. Також стало відомо, що 41-річний чоловік здавав сперму під різними псевдонімами. Пара з Австралії заплатила 6,5 тис. доларів за зразки Меєра, який здав сперму данській клініці під псевдонімом Рууд.

"Ми вибрали його, тому що він був світським, креативним і дуже розумним. Він був відкритий для зустрічі зі своїми дітьми-донорами, і він схожий на мого партнера", — каже австралійка та додає "Його не зупинити. Я думаю, що це огидно, і я неймовірно зла і розчарована. Я не можу повірити, що маю сказати своїй дитині, що у неї є сотні братів і сестер".

Данська клініка повідомила парі, що сперма чоловіка відповідає австралійським вимогам, згідно з якими донори можуть запліднювати лише п’ять сімей.

Наразі відомо, що Джонатан Меєр є музикантом та проживає у Кенії. Раніше 41-річний донор сперми говорив, що йому "подобається бачити, що мої діти є по всьому світу".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про державні таємниці, які випадково потрапили у відкритий доступ.

Також "Коментарі" писали про кардіолога, що пояснює, які сім продуктів він ніколи не їстиме.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини