Головна Новини Суспільство Скандали Apple під ударом Єврокомісії: штраф у 1,84 млрд євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple під ударом Єврокомісії: штраф у 1,84 млрд євро

Apple планує оскаржити рішення Єврокомісії

4 березня 2024, 17:29
Поділіться публікацією:

Європейська комісія виписала штраф у розмірі 1,84 мільярда євро американській технологічній компанії Apple Inc., звинувативши її у зловживанні домінуючим становищем на ринку музичних стримінгових сервісів. Про це повідомлено в офіційному релізі ЄК. 

Apple під ударом Єврокомісії: штраф у 1,84 млрд євро

ЄК оштрафувала компанію Apple Inc. на 1,84 мільярдів євро

Цей крок став результатом ретельного антимонопольного розслідування, яке виявило, що Apple накладала несправедливі обмеження на розробників застосунків у своєму цифровому магазині App Store, перешкоджаючи їм інформувати користувачів про альтернативні та дешевші музичні підписки поза екосистемою Apple.

“Протягом десяти років Apple зловживала своїм домінуючим становищем на ринку розповсюдження потокових музичних програм через App Store. Вони зробили це, обмеживши розробників від інформування споживачів про альтернативні, дешевші музичні послуги, доступні за межами екосистеми Apple. Відповідно до антимонопольних правил ЄС це незаконно, тому сьогодні ми оштрафували Apple на суму понад 1,8 мільярда євро”, — заявила виконавча віце-президентка, відповідальна за конкурентну політику, Маргрете Вестагер.

У відповідь на це, Apple оголосила про намір подати апеляцію на рішення Єврокомісії, заявивши, що регулятори не надали достатньо доказів шкоди споживачам і проігнорували позитивні аспекти конкурентного та швидко розвиваючого ринку. Компанія висловила своє розчарування рішенням ЄК, підкресливши, що воно не враховує реальності ринку. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найпопулярніші мобільні телефони всіх часів. Одна з моделей iPhone посіла третє місце в рейтингу. Також "Коментарі" писали про рейтинг 10 найдорожчих телефонів у світі. Одразу п'ять позицій зайняли смартфони iPhone від американської компанії Apple.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини