Головна Новини Суспільство Скандали Антикоррада при Міноборони відхилила пропозицію постачальника з найнижчою ціною
commentss НОВИНИ Всі новини

Антикоррада при Міноборони відхилила пропозицію постачальника з найнижчою ціною

Черговий скандал навколо аукціону на постачання харчових продуктів для ЗСУ.

4 липня 2023, 14:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








28 червня відбувся черговий публічний аукціон на постачання продуктів харчування для ЗСУ у другому півріччі цього року, йдеться на сайті ПроЗорро. При цьому найбільш вигідна пропозиція була відхилена з причин, які суперечать чинному законодавству. 

Антикоррада при Міноборони відхилила пропозицію постачальника з найнижчою ціною

Голова ГО "Мрія дітей України" Дана Ярова

Так, повідомляється, що за результатами торгів компанія ТРЕЙД ГРАНІТ ІНВЕСТ запропонувала 855 131 809,86 грн. при стартовій ціні 1 192 566 760,67 грн. Попри це, дану компанію Комісія Міноборони за участі Антикорупційної ради при МО не визнала переможцем.

Формальною причиною для відмови стало те, що ТРЕЙД ГРАНІТ ІНВЕСТ не надала оригінал або копію банківської ліцензії про надання банківських послуг, виданої банку.

Проте така вимога не була від самого початку прописана в умовах аукціону, адже банківська ліцензія – це запис у Державному реєстрі банків про право на здійснення банківської діяльності. ТОВ ТРЕЙД ГРАНІТ ІНВЕСТ надало відповідний витяг, але від компанії зажадали саме оригінал або копію ліцензію. Однак переможцем було визнано іншу компанію, яка також надала витяг.

Також Комісія зауважила, що ТРЕЙД ГРАНІТ ІНВЕСТ сплачує єдиний податок 2% або податок на додану вартість 20%. Але компанія надала цінову пропозицію з урахуванням 20% ПДВ. 

Дійсно, постачальник перейшов на спрощену систему оподаткування за ставкою 2%, але це передбачено законодавством на період воєнного стану. Попри це Комісія зробила висновок, що ТОВ ТРЕЙД ГРАНІТ ІНВЕСТ збільшило ціну на 20%, хоча подібного збільшення не було.

Нагадаємо, що як повідомлялося раніше, Антикорупційна рада при МО створює штучні умови аукціонів, а відтак контракти отримують постачальники з сумнівною репутацією. 

В інтернеті можна знайти інформацію, що члени Антикорради при МО втручувалися у підготовку умов для учасників відкритих торгів на харчування для ЗСУ. В результаті у 8 з 22 тендерів перемогла компанія із сумнівною репутацією "Атомсервіс". За даними джерел, ця фірма підконтрольна братам Крючковим – Дмитру та Леоніду.

Раніше Дана Ярова говорила в інтерв’ю, що в пріоритеті будуть постачальники з найнижчою ціною, а усі "надумані претензії до них" будуть відхилені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини