Головна Новини Суспільство релігія "У мене дуже болить серце": Папа Римський зробив заяву щодо ситуації в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

"У мене дуже болить серце": Папа Римський зробив заяву щодо ситуації в Україні

Папа Римський заявив, що загроза війни в Україні викликає біль у серці

23 лютого 2022, 17:06
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск заявив у середу, 23 лютого, що загроза війни в Україні спричинила "великий біль у моєму серці" і засудив дії, що "дестабілізують співіснування між народами та дискредитують міжнародне право". Про це повідомляє Reuters.

"У мене дуже болить серце": Папа Римський зробив заяву щодо ситуації в Україні

Папа Франциск проводить тижневу загальну аудієнцію в Залі Павла VI у Ватикані - Reuters

Сполучені Штати та їхні союзники звинуватили Росію в грубому порушенні міжнародного права, вводячи війська в сепаратистські регіони Сходу України та визнаючи Донецьку та Луганську області незалежними республіками. 

Франциск, промовляючи похмурим тоном наприкінці своєї щотижневої загальної аудієнції, також закликав політиків "серйозно перевірити сумління перед Богом" щодо наслідків своїх дій.

Він проголосив середу 2 березня цього року Міжнародним днем ​​посту та молитви за мир. Він засудив "диявольську безглуздість насильства" і попросив Мадонну, "королеву миру, врятувати світ від божевілля війни".

"У мене дуже болить серце через погіршення ситуації в Україні. Я закликаю всі сторони утримуватися від будь-яких дій, які можуть спровокувати ще більше страждань для населення, дестабілізуючи співіснування між націями та дискредитуючи міжнародне право", — сказав Франциск, додавши, що він, як і багато хто в усьому світі, переживає і хвилюється, оскільки миру загрожують інтереси партій.

Сполучені Штати, Європейський Союз, Великобританія, Австралія, Канада та Японія оголосили про плани націлити санкції на банки та еліту, в той час як Німеччина зупинила великий проект газопроводу з Росії через одну з найгірших криз безпеки в Європі за останні десятиліття.

Франциск вдруге оголосив Міжнародний день молитви за мир в Україні. Перший був 26 січня.

"Ісус навчав нас, що ми повинні реагувати на диявольську безглуздість насильства зброєю Божою, молитвою та постом", – сказав Франциск у середу, 23 лютого.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Папа Римський пояснив, як можна уникнути збройного конфлікту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини