Головна Новини Суспільство релігія ТОП-8 головних свят у грудні для православних українців
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-8 головних свят у грудні для православних українців

В ПЦУ назвали основні свята, які святкуватимуть у грудні

2 грудня 2020, 04:45
Поділіться публікацією:

Перший місяць зими є дуже важливим для всіх вірних, адже триває пост напередодні величного свята Різдва Христового. Про це йдеться у повідомленні Православної Церкви України на її сторінці у Facebook.

ТОП-8 головних свят у грудні для православних українців

Фото: ua.news

Так, вже 4 грудня православні українці відзначатимуть одне з 12 головних свят річного кола – Введення в Храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії.

За два тижні настане ще одна важлива дата. Так, на 15 грудня приходиться друга річниця Об’єднавчого Собору українського православ’я. Ця подія, зазначають в ПЦУ, вже назавжди закарбована золотими літерами в нашій історії. Саме тоді був ухвалений Статут ПЦУ як єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України, та обрано її Предстоятеля – Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Повідомляється, що в грудні вшановують багато святих угодників, подвижників і проповідників. Серед яких святий апостол Андрій Першозваний (13 грудня), великомучениці Катерина (7 грудня), Варвара (17 грудня), святителі і чудотворці Миколай (19 грудня), Спиридон (25 грудня) і Собор Кримських святих (28 грудня).

Нагадаємо, 1 грудня, відзначається 29-та річниця референдуму про незалежність України. Архівні фотографії показують, як відбувалося голосування в цей визначний для країни день, коли українці зробили свій вибір.

Раніше повідомлялося, що в грудні на українців чекає три вихідних дні підряд. Загалом у грудні 2020 року в Україні всього буде 22 робочих і дев'ять вихідних днів. Додатковий вихідний дарує Католицьке Різдво, яке святкують 25 грудня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини