Головна Новини Суспільство релігія Скільки українців підтримує заборону УПЦ Московського патріархату
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців підтримує заборону УПЦ Московського патріархату

Соціологічне дослідження показало, як українці ставляться до можливої заборони УПЦ МП.

26 грудня 2023, 14:35 comments1153
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більш ніж половина українців — 55,5% підтримують заборону на Українську православну церкву Московського патріархату. Тоді як за функціонування УПЦ МП без будь-яких обмежень виступає 4,5% опитаних українців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на соціологічне дослідження Центру Разумкова.

Скільки українців підтримує заборону УПЦ Московського патріархату

Онуфрій предстоятель УПЦ МП. Фото з відкритих джерел

Центр Разумкова опублікував дані соціологічного дослідження щодо умов існування УПЦ МП в Україні. За повну заборону релігійної організації виступило 55,5% респондентів. 12,4% опитаних вважає, що на Українську православну церкву Московського патріархату має об'єднатись з Православною Церквою України. 9,3% вважають, що УПЦ МП має діяти на території України без обмежень, якщо вона вийде з під управління РПЦ МП та оголосить автокефалію, а ще 4,5% виступили за функціонування без будь-яких обмежень.

Найбільше українців, які проти функціонування Українську православну церкву Московського патріархату в Україні на заході – 74%, найменше на півдні – 33,8%.

Також Центру Разумкова запитав українців, як вони ставляться до заборони діяльності релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться в Росії. Підтримують, або скоріше підтримують заборону понад 71% українців. Протилежну думку висловили майже 13% респондентів. Крім того, 64,8% українців вважає, що Російська православна церква та Патріарх Московський Кирило заохочують та підтримують агресію Росії проти України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардепи підтримали законопроєкт про заборону УПЦ Московського патріархату у першому читанні

Також "Коментарі" писали, що народні депутати зареєстрували законопроєкт, який передбачає нове свято в Україні — День подяки Богові. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини