Головна Новини Суспільство релігія СБУ показала що й кого знайшла в перевірених сьогодні храмах 9 областей
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ показала що й кого знайшла в перевірених сьогодні храмах 9 областей

Служба безпеки України перевірила храми московського патріархату в Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській та Херсонській областях

14 грудня 2022, 21:39
Поділіться публікацією:

На території єпархій знайдено російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку забороненої партії ОПЗЖ і "методички" Кирила щодо поширення ворожої пропаганди через вірян, інформують "Коментарі".

СБУ показала що й кого знайшла в перевірених сьогодні храмах 9 областей

СБУ знайшла в храмах "московської" церкви масу заборонених речей

Знайшли силовики цілі склади з прокремлівською літературою, у тому числі авторства ідеолога рашизму Івана Ільїна. У цих виданнях представники РФ заперечують існування українського народу, його мови та культури, а також ставлять під сумнів українську державність.

Під час огляду церковних приміщень у селищі Чорнобаївка Херсонської області співробітники СБУ виявили бланки перепусток до окупаційних органів РФ. В єпархії на Львівщині знайдено фото прихованих російських документів "об обеспечении взаимодействия с военными комиссариатами РФ". На території церков у Закарпатській області знаходився прапор так званої "Республіки Підкарпатська Русь" з текстом гімну "підкарпатських русинів". А місцевий священник у проповідях називав "безбожниками-сатаністами" людей, які святкують Різдво 25 грудня.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

На території одного з монастирів Рівненщини викрито послушника з російським паспортом і контактами у РФ. СБУ вже перевіряє його можливу причетність до розвідувально-підривної діяльності на користь спецслужб країни-агресора. А в Роменській єпархії виявлено клірика з партквитком Комуністичної партії колишнього СРСР.

Усі вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/6249
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

regerg

15 грудня 2022, 00:00

Новогодняя Pаcпpодажa. Термобелье Columbia нoвогo покoлeния с уникальной технологии Omni Heat (влаговыводящей и теплообменной фунцией), обладает антибактериальными и гипоаллергенными свойствами. Покyпaй по стаpoй цeнe ------ https://min.lc/Columbia


Новини