Головна Новини Суспільство релігія Різдво-2020: як проходять святкування в Віфлеємі
commentss НОВИНИ Всі новини

Різдво-2020: як проходять святкування в Віфлеємі

Пандемія коронавірусу змусила змінити підхід до свят у 2020 році

24 грудня 2020, 19:53
Поділіться публікацією:

Палестинське місто Віфлеєм сьогодні святкує Святвечір, але через пандемію COVID-19 святкові заходи в цьому році зможе відвідати невелика кількість людей.

Різдво-2020: як проходять святкування в Віфлеємі

Віфлеєм

Всього 12 місяців тому Віфлеєм, шанований як місце народження Ісуса, відзначав свій самий жвавий святковий сезон за останні два десятиліття на тлі стійкого зниження насильства в регіоні та сплеску числа паломників і туристів.

Але тепер готелі, які розширювалися у 2019 році, закриті віконницями, і багато урочистостей проходитимуть в основному онлайн.

Проте, усвідомлюючи, що в цю пору року погляди всього світу спрямовані на їх місто, влада Віфлеєма каже, що хочуть бути маяком надії.

"Є обмеження на пересування людей і на соціальні мережі, але це Різдво, а Різдво дає людям надію на кращі часи", — сказав мер міста Антон Салман під час звернення, перебуваючи поруч з величезною різдвяною ялинкою на площі.

Новопризначений латинський патріарх Єрусалиму Пьербаттіста Піццабалла, який сам заразився вірусом і видужав, очолить в цьому році скорочені торжества. А ось 85-річний палестинський президент Махмуд Аббас не буде присутній на щорічній опівнічної месі в церкві Різдва Христового, повідомив палестинський чиновник.

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський привітав католиків України зі святом Різдва Христового. Своє вітання Зеленський також пов'язав з карантином в Україні, назвавши його серйозним випробуванням в цьому році. Також президент зазначив, що Різдво дарує надію на порятунок і віру в те, що добро і милосердя переможуть і побажав, щоб ці дві речі наповнили серця тих, хто відзначає свято. Чиновник просить тримати дистанцію, але не відвертатися один від одного, носити на обличчі маски, але разом з нею і посмішки, і бачити їх на обличчях близьких.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини