Рішення Конституційного суду – не указ: в УПЦ МП відмовилася міняти назву

Юрист УПЦ МП заявив, що "на сьогодні немає жодних законних підстав для зміни назви релігійних організацій, що належать до УПЦ"

Українська православна церква Московського патріархату відповіла відмовою на те, щоб прибрати у своїй назві належність до країни-агресора. Як пояснив голова юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, рішення Конституційного суду не зобов'язує Московський патріархат змінити свою назву "воно лише стосується відповідності закону про перейменування Конституції України".

За словами Олександра Бахова, на законодавчому рівні немає жодних згадок про Українську православну церкву.

"Статутні документи свідчать, що УПЦ зареєстрована відповідно до українського законодавства, її засновником є Собор УПЦ, її релігійний центр, як і всі органи управління, знаходяться у місті Києві. Тому всі спроби примусово застосувати цей закон до УПЦ збільшить випадки порушення права на свободу совісті та віросповідання в Україні", - зазначив голова юридичного відділу УПЦ МП.

В УПЦ МП вважають, що немає жодних підстав, щоб їм змінювати свою назву, закон про це нібито нічого не каже.

Читайте також на порталі "Коментарі" - УПЦ МП уже передумали забороняти: "слуга народу" Микита Потураєв зробив нову заяву, попередивши політиків, що в ситуації з не все так просто і політикам, які хочуть на цій темі заробити політичні бонуси, треба бути дуже обережними.

Також видання "Коментарі" повідомляло – заборона УПЦ МП : чому питання виникло саме зараз – про що говорять такі кроки влади. В ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу експерти зналися на ситуації.