Головна Новини Суспільство релігія Прощена неділя 2021: що потрібно зробити до 14 березня
commentss НОВИНИ Всі новини

Прощена неділя 2021: що потрібно зробити до 14 березня

14 березня - найважливіший день підготовки до Великого посту

11 березня 2021, 14:15 comments3170
Поділіться публікацією:

Прощена неділя у 2021 році випадає на 14 березня — це останній день Масляної, і відповідно, останній день перед початком Великого посту. З давніх-давен в цей день було заведено просити один в одного пробачення. Але до цього дня потрібно готуватися заздалегідь, що важливо встигнути зробити?

Прощена неділя 2021: що потрібно зробити до 14 березня

Прощена неділя 2021 (фото з відкритих джерел)

Згадати про свої гріхи

До Прощеної неділі згадайте про неправильні вчинки, образи та гріхи, які ви нанесли близьким людям або друзям. А ще краще запишіть все це на листочку, щоб 14 березня не просто сказати "вибач мені", а попросити вибачення за щось конкретне, за те, що не дає вам спокою.

Згадайте про образи інших людей

Багато хто вважає, що суть Прощеної неділі полягає в тому, щоб попросити вибачення, але важливіше не просити, а дарувати його. Згадайте людей, які кривдили або ображали вас. Запишіть, що колись поганого зробили вам конкретні люди й постарайтеся в цей день дарувати їм прощення. Але не кажіть людині про те, що вона потрапила у ваш "чорний" список. Просто відпустіть в душі свою образу на неї. Пам'ятайте, що Божого прощення гідні лише ті, хто вміє прощати близьких.

Відвідати храм

В суботу і в неділю в храмі проводитимуться служби, бажано в ці дні відвідати церкву. Якщо такої можливості немає, тоді помоліться про прощення гріхів перед іконами у себе вдома.

Перейнятися любов'ю до близьких

Перед Прощеною неділею постарайтеся ні з ким не сваритися, навпаки, в ці дні краще перейнятися любов'ю до свого ближнього, до Бога, до світу і сконцентруватися на хороших і позитивних думках.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які православні свята відзначатимуть українці в березні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини