Головна Новини Суспільство релігія Прикмети на 2 січня: чому потрібно навести порядок у будинку
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикмети на 2 січня: чому потрібно навести порядок у будинку

У православному календарі 2 січня відзначається Днем Ігнатія Богоносця (Ігнатів день): що можна і не можна робити

2 січня 2022, 09:20
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 2 січня, православні відзначають пам'ять Ігнатія Богоносця – священномученика стародавньої Церкви. Цього дня існує низка заборон та прикмет, до яких слід прислухатися.

Прикмети на 2 січня: чому потрібно навести порядок у будинку

Свята та прикмети 2 січня (фото з відкритих джерел)

Наші пращури значну увагу приділяли захисту своїх будинків від нечистих сил. Люди ретельно прибирали у кімнатах, запасалися продуктами, фарбували меблі та стіни, а також проводили обряд захисту. Для цього потрібно було тричі обійти свій будинок з іконою, щоб у сім'ї панував порядок, щастя та кохання, потім хрестили кожен кут. Потім поруч з іконою запалювали свічку.

Після цього господині розпочинали підготовку до Різдва Христового, у кімнатах розвішували гілочки сосни або ялинки, щоб у будинку було благополуччя та багатство, а також розстилали скатертини та діставали нові рушники.

Людям, які народилися 2 січня, дарували талісмани з турмаліном — напівдорогоцінний мінерал, який захищає їх від пристріту та дарує міцне здоров'я.

Народні прикмети на 2 січня:

— Якщо на деревах лежить сніг, його струшували й чим більше вдасться струсити, тим більшим буде влітку врожай. Особливо часто сніг струшували з яблунь;

- Якщо на деревах у цей день є іній - погода буде ясною;

— Якщо 2 січня голосно щебечуть синички – це до затяжних морозів;

Кажуть, якою буде погода 2 січня, таким буде місяць серпень. Якщо на вулиці сльота і завірюха – холодним та дощовим, а якщо морозним та ясним – то спекотним та сонячним.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо хочете, щоб фортуна була на вашому боці, тоді обов'язково скористайтеся цими прикметами на удачу, коли виходитиме з дому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини