Головна Новини Суспільство релігія Попри війну, в Україну їдуть євреї з усього світу, частина з них вчить українську
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри війну, в Україну їдуть євреї з усього світу, частина з них вчить українську

Незабаром відбудеться єврейський новий рік.

24 вересня 2022, 22:49 comments1134
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кожного року єврейська громада вирушає на могилу свого праведника цадика Нахмана. Війна не стала перешкодою для хасидів і вони готові приїхати в Україну. Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на New York Post.

Попри війну, в Україну їдуть євреї з усього світу, частина з них вчить українську

Євреї в Україні. Фото з відкритих джерел

На свято Рош га-Шана, яке по суті є єврейським Новим роком, приїжджають десятки тисяч хасидів в Україну. Це відбувається заради того, щоб здійснити молитву у святих місцях. Одним з таких місць є могила цадика Нахмана, яка розташована в місті Умань.

Єврейський Новий рік цього року розпочнеться з 25 вересня, в момент заходу сонця та закінчиться на світанку 27 вересня. За єврейським календарем настане 5783 рік.

Кожного року в Україну на святкування Рош га-Шана приїжджало близько 50 тис. євреїв. Цього року через російське вторгнення та важкі умови прибуття в Україну організатори очікують у два рази меншу кількість вірян. Оцінити чисельність складно, адже наразі немає авіасполучення з Україною. Більшість євреїв змушені добиратись до місця паломництва через Румунію, Молдову та Польщу.

Після прибуття до країни, яка межує з Україною хасидам необхідно проїхати до кордону, а далі добиратись до міста Умань. І все це попри загрозу, яку створює РФ, окрім того, незручність створюють і комендантські години.

Цікаво, що значна частина американських євреїв, яка раніше трохи спілкувалась російською, намагається вчити українську. Таке рішення вони пояснюють так — ми не хочемо завдавати болю українцям.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Ізраїль передає Україні зброю через Польщу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини