Головна Новини Суспільство релігія Папа Римський назвав умову приїзду в Україну: до чого тут Москва
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський назвав умову приїзду в Україну: до чого тут Москва

Папа Римський Франциск хоче приїхати в Київ, проте Понтифік зазначає, що його приїзд можливий, тільки, якщо він після відвідин України поїде до Москви.

11 березня 2023, 19:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Найвідоміший релігійний діяч Папа Римський Франциск розповів, за яких умов може відвідати Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання La Nacion.

Папа Римський назвав умову приїзду в Україну: до чого тут Москва

Папа Римський Франциск. Фото з відкритих джерел

Папа Римський Франциск зустрівся з італійською кореспонденткою La Nacion Елізабеттою Піке для великого інтерв’ю, під час якого релігійний діяч розповів про війну в Україні. Понтифік сказав, що Ватикан не розроблює мирний план для України та Росії, проте наголосив, що існує "служба миру", яка намагається зупинити жорстоке вторгнення РФ. Під час розмови Франциск назвав умови за яких відвідає Київ.

"Я готовий поїхати до Києва. Я хочу потрапити в Київ. Але за умови поїздки до Москви. Я повинен бути в обох місцях або не їхати до жодного", — сказав Папа Римський.

Також Понтифік додав, що наразі поїздка до Росії не планується, але вона не неможлива у майбутньому. Папа Римський зауважив, що через особливість російської агресії проти українського народу, можливо, в майбутньому це називатиметься геноцидом.

"Очевидно, коли бомблять школи, коли бомблять лікарні, коли бомблять притулки, створюється враження не стільки зайняти місце, скільки знищити", — каже Франциск.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що представник Угорщини відреагував на пропозицію президента України Володимира Зеленського, який запросив Орбана приїхати в Київ. Керівник офісу прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш зазначив, що є проблемні питання між країнами.

Також "Коментарі" писав, що Папа Римський відреагував на російський ракетний удар по будинку в Дніпрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини