Головна Новини Суспільство релігія Орбан знову виступив із антиукраїнською заявою: що цього разу не сподобалося Будапешту
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан знову виступив із антиукраїнською заявою: що цього разу не сподобалося Будапешту

Віктор Орбан закликає не допускати на ринок ЄС українську агропродукцію

19 лютого 2024, 16:40
Поділіться публікацією:

Українську сільськогосподарську продукцію не слід допускати на європейський ринок. Як повідомляє портал "Коментарі", таку позицію має прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, якого цитує угорська партія "Фідес", пише "Magyar Nemzet".

Орбан знову виступив із антиукраїнською заявою: що цього разу не сподобалося Будапешту

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

"Проблема європейських фермерів полягає в тому, що Брюссель встановлює правила, які роблять виробництво дедалі дорожчим для них... Аналогічно відбувається і в Угорщині, але водночас вони дозволяють імпортувати сільськогосподарську продукцію до Європи з країн, де такі ж правила не діють", – заявив угорський прем'єр.

За його словами, правила треба змінити, бо ніхто не слухає фермерів, які відчувають прірву між ними та тими, хто приймає рішення у Брюсселі.

Автори матеріалу вказують, що протести фермерів у Європі набирають обертів, а останніми днями до них приєдналися рибалки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — польські фермери, які з 9 лютого відновили часткову блокаду кордону з Україною, запланували на 20 лютого вже повну блокаду. У Вроцлаві заявлений як мирний протест фермерів вилився в агресивну акцію з використанням яєць, фаєрів та фарби. Віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина запевняє, що офіційний Київ намагається знайти вирішення проблеми. І наголошує, що економічного у цих протестів мало. У вечірньому зверненні 15 лютого президент Володимир Зеленський наголосив на важливості разом із Польщею знайти вихід із ситуації. А також закликав визначити спільне ставлення, зокрема, до імпорту російського зерна та іншого імпорту з РФ на територію країн Європи, щоб захистити наші суспільства та, зокрема, фермерів – і українських, і польських. Що і чому відбувається зараз на українсько-польському кордоні? Які важелі впливу на ситуацію? Що слід робити, щоб вирішити конфлікт? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини