Головна Новини Суспільство релігія Опитування: чи погоджуються українці перенести дату Різдва
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування: чи погоджуються українці перенести дату Різдва

Виявилось, що більша половина українців проти перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня

23 грудня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

Соціологічна група "Рейтинг" опитала 2 тисячі респондентів з усіх областей України, окрім Криму та окупованих територій, віком від 18 років. Вони поцікавились ставленням українців до ідеї перенесення дати відзначення Різдва з 7 січня на 25 грудня. Виявилось, що таку ідею підтримує трохи більше чверті опитаних. Про це повідомляє УНН.

Опитування: чи погоджуються українці перенести дату Різдва

Різдво. Фото з відкритих джерел

Опитування проводили з 20 до 22 грудня цього року. Воно показало, та й впринципі підтвердило інформацію глави Православної церкви України (ПЦУ) Епіфанія про те, що українці до зміни дати Різдва поки не готові.

"25% опитаних хочуть синхронізувати Різдво із західним світом,  58% респондентів проти, а ще 15% не мають принципової позиції у цьому питанні," — йдеться у висновку. 

Нагадаємо, що ще 5 років тому таке ж опитування показало, що тоді проти зміни дати було 69%,а не 58%, тобто частина людей могли змінити свою думку. А прибічників такої ідеї стало більше — 26% замість 15%.

Найбільше ідею перенесення підтримують у столиці та у Західній Україні. Також найбільше прихильників цієї позиції серед людей старшого віку та греко-католиків.

Нагадаємо, у ПЦУ розглядають ймовірність зміни дати Різдва з 7 січня на 25 грудня у найближче десятиліття. За словами глави Православної церкви України Епіфанія, українці впродовж наступних 10 років можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня.
Нині частина українців відзначають Різдво 25 грудня, інша частина — 7 січня. Обидва дні є державними вихідними.

Читайте також: В Україні стало дорожче зварити борщ: озвучено нові ціни




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини