Головна Новини Суспільство релігія Офіційно: УПЦ оголосила про самостійність та незалежність від РПЦ
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіційно: УПЦ оголосила про самостійність та незалежність від РПЦ

Таке рішення прийняли на засіданні собору

27 травня 2022, 22:00
Поділіться публікацією:

27 травня в Києві відбувся Собор Української Православної Церкви. На засіданні учасники вирішили вийти із складу РПЦ та оголосили про повну самостійність та незалежність. Також собор засудив позицію патріарха РПЦ Кирила, який підтримав війну в Україні. Про це йдеться на сторінці УПЦ у Facebook.

Офіційно: УПЦ оголосила про самостійність та незалежність від РПЦ

УПЦ заявили про відокремлення від російської церкви (фото з відкритих джерел)

"Виражаємо незгоду з позицією Патріарха Московського і всієї Русі Кирила щодо війни в Україні.Собор ухвалив відповідні доповнення і зміни до Статуту про управління Української Православної Церкви, що свідчать про повну самостійність і незалежність Української Православної Церкви",- йдеться у заяві.

Окрім цього, УПЦ у своєму повідомленні заявила, що "останні дії Константинопольського Патріарха в Україні, наслідком яких стало утворення "Православної Церкви України", лише поглибили непорозуміння та привели до фізичного протистояння. Але навіть у таких кризових обставинах Собор не втрачає сподівання на відновлення діалогу". Також на соборі визначили умови для відновлення цього діалогу, серед яких припинення силового захоплення храмів, примусові переводи парафій до ПЦУ, та інші.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те,  як молитися за наших бійців та перемогу над ворогомЗараз наша країна переживає дуже важкі часи й потребує підтримки небес. Кожному важливо помолитися за мир в Україні, за наших хоробрих воїнів та якнайшвидшу перемогу над окупантами. Православна церква України опублікувала тексти кількох молитов. Боже, нехай буде завтра, і нехай буде мирний світанок, а на його сторожі нехай вірно стоїть відважний захисник України – український воїн!

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини