Головна Новини Суспільство релігія До України приїде Вселенський патріарх: коли саме
commentss НОВИНИ Всі новини

До України приїде Вселенський патріарх: коли саме

Варфоломій I прибуде на святкування 30 річниці Незалежності України

6 березня 2021, 19:07
Поділіться публікацією:

У Стамбулі готуються до відвідин України Вселенським патріархом Варфоломієм I. Такі прекрасні новини повідомила народна депутатка Євгенія Кравчук після особистої зустрічі вітчизняної делегації із його високопреосвященством.

До України приїде Вселенський патріарх: коли саме

Вселенський Патріарх Варфоломій I. Фото: radiosvoboda.org

Варфоломій I стане одним із багатьох почесних гостей на святкуванні 30-річчя здобуття Україною Незалежності. Слід зазначити, що це буде не перший візит патріарха до нашої держави. Спочатку Варфоломій I здійснив неофіціальну подорож до Одеси у 1997 році. На рівні держави Вселенського патріарха приймали у 2008 році. Між іншим, тодішній президент Віктор Ющенко намагався здобути для України томос. На жаль, його вдалося отримати лише через десятиліття — у 2018 році.

Тепер же Варфоломій I відгукнувся на запрошення чинного глави держави Володимира Зеленського. Вперше про наміри патріарха прибути до України на святкування Дня Незалежності у 2021-у стало відомо ще у жовтні минулого року. Тоді Варфоломій I особисто повідомив про бажання відвідати важливу в духовному плані для нього державу — під час проведення одного із важливих соборів. Між іншим, на службі був присутнім і очільник уряду Денис Шмигаль.

Нині ж українська делегація отримала додаткове підтвердження тому, що домовленість із високопреосвященством у силі. За словами Євгенії Кравчук, українці привітали Варфоломія I із днем народження та не залишили без подарунку. Ним стала ікона Покрови Пресвятої Богородиці, виконана у вже традиційному для вітчизняного мистецтва стилі — петриківським розписом.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли до України може приїхати президент Сполучених Штатів Джозеф Байден.

Також на порталі знайдеться публікація стосовно мети та причин спільної поїздки Володимира Зеленського та Шарля Мішеля на Донбас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ra

6 березня 2021, 19:23

Уявляю як у мокшан бомбане :-)


Новини