Головна Новини Суспільство Природні ресурси Як війна зробила українців енергоощадливими, - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як війна зробила українців енергоощадливими, - опитування

Про економний підхід жителів України до використання енергоресурсів свідчить соціологічне дослідження

26 січня 2023, 22:02
Поділіться публікацією:

Задля економії електроенергії кожен другий житель України став принаймні частіше вимикати світло, пишуть "Коментарі" з посиланням на репрезентативне дослідження Active Group.

Як війна зробила українців енергоощадливими, - опитування

Війна змусила українців заощаджувати електроенергію

Майже 60% респондентів сказали, що постійно вимикають світло там, де воно не потрібно, а майже 20% планують це робити. Замінили лампи на енергоощадні 40% опитаних, економлять теплу воду 28,7%, економлять електроенергію іншими способами 26,7%, заклеїли вікна 26%, економлять холодну воду 21,8%, зробили ремонт для збереження тепла в помешканні 17,6%, встановили всі прилади обліку 13,2%, встановили більш економні побутові прилади 10,5%, обладнали квартири новим обладнанням 9,3%, поставили терморегулятор на опалення 5,4%. Інших заходів з енергоощадження дотримуються 12,5%, а планують дотримуватися 22,8%.

Як війна зробила українців енергоощадливими, - опитування - фото 2

За даними опитування, проведеного дослідницькою компанією Active Group та презентоване на конференції в Українському Кризовому медіа-центрі 26 січня.

Також переважна більшість українців — 72,5% звертають вони увагу на клас енергоефективності при купівлі електроприладів. І лише 9,3%, взагалі, не знають, що таке клас енергоефективності електроприладів.

Третина опитаних збираються придбати або вже придбали альтернативні джерела енергії. Найбільше заважає купувати альтернативні джерела  енергії висока їхня вартість – про це сказали 86% українців.

Що ж до зайвих витрат електроенергії, то люди найчастіше зізнавались у тому, що залишають зарядні пристрої у розетці після їх використання - 33,5%. Також опитані залишають електроприлади в режимі очікування, не вимикаючи - 23,2%, гріють в чайнику більше води, ніж потрібно - 21,6%, не завжди повністю завантажують пральну чи посудомийну машину - 16,9%, обирають у пральній машині більш високотемпературний режим - 7,4%, вмикають опалення сильніше, ніж потрібно 7.


Читайте також на порталі "Коментарі" — яким українці бачать своє майбутнє через десять років. Результати опитування КМІС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини