Головна Новини Суспільство Природні ресурси У Румунії стався землетрус, який відчули у чотирьох областях України
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально У Румунії стався землетрус, який відчули у чотирьох областях України

За даними прес-служби Головного центру спеціального контролю, це явище не несе загрози для населення.

3 листопада 2022, 12:22
Поділіться публікацією:

За розрахунками вчених землетрус, що стався в Румунії, могли відчути жителі одразу чотирьох регіонів України, а саме Одеської, Хмельницької, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

У Румунії стався землетрус, який відчули у чотирьох областях України

В Україні відчули землетрус, який стався в Румунії

Зазначається, що це явище не несе загрози для населення. Про це повідомляється на офіційному сайті Головного центру спеціального контролю.

Так, землетрус магнітудою 5,4 балів за шкалою Ріхтера було зафіксовано сьогодні, 3 листопада, о 6.50 за київським часом на території Румунії.

Джерело землетрусу знаходиться на глибині близько 146 кілометрів у районі гір Вранча, що за 125 кілометрів від кордону з Україною. За прийнятою міжнародною класифікацією цей землетрус відноситься до відчутних і його могли відчути мешканці одразу чотирьох українських областей.

Також зазначається, що останні потужні землетруси з території Румунії були зафіксовані 16 липня і 18 вересня 2022 року з магнітудами 4,1 і 4,0 за шкалою Ріхтера відповідно.

Для довідки: Землетрус – це підземні поштовхи та коливання земної поверхні, що відображають процес геологічного перетворення планети. Щорічно фіксується понад мільйон землетрусів.

На сьогоднішній день справжня причина цього явища не зовсім зрозуміла. Вважають, що землетруси викликають глобальні тектонічні та геологічні процеси (сили).

Коливання від землетрусів передаються у вигляді сейсмічних хвиль, які вивчає наука сейсмологія.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що цими вихідними Землю накриє потужна магнітна буря. Що це означає і як поводитися — читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини