Головна Новини Суспільство Природні ресурси Тариф на електроенергію можуть суттєво підняти. У ВР розповіли наскільки і для чого
commentss НОВИНИ Всі новини

Тариф на електроенергію можуть суттєво підняти. У ВР розповіли наскільки і для чого

У Верховній Раді підняли питання підняття тарифу на електроенергію для побутових споживачів. Нардеп Сергій Нагорняк в інтерв’ю «Телеграфу» пояснив навіщо це потрібно, пишуть «Коментарі»

29 січня 2024, 16:55
Поділіться публікацією:

Член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради Сергій Нагорняк повідомив, що вартість електроенергії для побутових споживачів може зрости вдвічі. Вона становитиме трохи менше ніж шість гривен за кіловатт-годину.

Тариф на електроенергію можуть суттєво підняти. У ВР розповіли наскільки і для чого

Частині населення запропонують субсидії

За його словами, частина українців не зможе сплачувати за електроенергію за новим тарифом, тому для неї треба зберегти субсидії.

"Держава разом з нашими партнерами мають у такому випадку підставити плече людям! Але ми маємо розуміти, що держава не може дотувати всіх без виключення"
, – сказав Нагорняк.

Окрім того, він підкреслив, що лібералізація тарифів дасть двом державним компаніям можливість перестати дотувати населення. Таким чином за рік будуть акумулювані кошти для початку добудови 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

Водночас, як зазначив, Нагорняк, "Укргідроенерго" зможе почати будівництво Канівської ГАЕС потужністю 1000 МВт, вартість якої оцінюється в 1,2 млрд дол.

Нагадаємо, що зараз вартість електроенергії для населення складає 2,64 грн/кВт-год. Водночас, як неодноразово підкреслювали нардеи, ринкова ціна на електрику сягає від 5 до 6 грн за кіловат-годину, і це без врахування тарифу на диспетчеризацію та доставку.

Як писали "Коментарі", Уряд заявляв, що готовий підвищувати тарифи на газ та електроенергію для населення, при цьому збільшуючи субсидії на оплату комуналки. Там підкреслювали, що суть реформи полягає в тому, щоб дати можливість компаніям підвищувати тарифи на електроенергію та газ, одночасно надаючи субсидії громадянам, чиї платежі на комуналку перевищують 15% від заробітку.

Як повідомляли "Коментарі" останній раз тарифи піднімали 1 червня 2023 року.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Женя

30 січня 2024, 12:23

Лапи.Геть.Від.Народних.Електростанцій.

Партия 5.10

30 січня 2024, 01:06

На мясо и на фронт всю эту скотоблядскую фашистскую власть Украины Украина уже не страна, а фашистский концлагерь который давно надо уничтожить

валентина

29 січня 2024, 23:59

аферисты=субсидии надо отменить=сейчас до 2тыс гр=если не можеьшь оформить то остается 3000 тыс=та же пенсия у работаюего=почему за мой счет будут строить аэс?у нас уже аэс даром забрали


Новини