Головна Новини Суспільство Природні ресурси Куюн: Вже на цьому тижні ми побачимо перше подорожчання пального
commentss НОВИНИ Всі новини

Куюн: Вже на цьому тижні ми побачимо перше подорожчання пального

Україна - імпортер нафтопродуктів, тому ціни на пальне залежить від того, що відбувається на міжнародних ринках, а там – неспокійно, говорить в інтерв’ю «Громадському радіо» директор консалтингової групи «А95» Сергій Куюн, повідомляють «Коментарі»

30 січня 2024, 19:49
Поділіться публікацією:

Протягом останнього часу в Україні відбувалося зниження цін на пальне. Як відзначив директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн, цьому є логічне пояснення. Перш за все, ринок в Україні дуже конкурентний, дуже багато гравців і джерел постачання.

Куюн: Вже на цьому тижні ми побачимо перше подорожчання пального

Вартість пального залежить від ситуації на міжнародних ринках

"Наприклад, тільки оптових постачальників, імпортерів, здається, близько семи сотень. Тому ціноутворення в Україні досить жорстке й оперативне"
, — відзначив експерт.

Разом з тим, він підкреслив, що ціни на пальне в Україні залежать від міжнародного становища на ринку нафтопродуктів, зокрема, подій у Червоному морі. Тобто, говорить Куюн, якщо вони зростають, що зараз відбувається, то ми теж це відчуємо.

"Тому, я думаю, вже на цьому тижні ми побачимо перше подорожчання, спершу в мережах, що торгують за мінімальними цінами, і протягом двох-трьох тижнів ми побачимо і реакцію великих мереж. Якщо ціни на нафту стабілізуються, то ціни на бензин мають зрости мінімум на пару гривень. Ті партії, що вчора розмитнювались, вже були дорожчими"
, — розповідає директор консалтингової групи "А95".

Разом з тим, ситуація  з газом більш стабільна. Він хоч і є продуктом нафтопереробки, але, все ж, більш автономним, ніж бензин і дизель, говорить експерт. Окрім того, він не прогнозує, що ціни на нього найближчим часом будуть зростати.

"По-перше, його дуже багато завезли останнім часом, його тепер немає куди дівати. По-друге, ціна на газ дуже сильно обвалилася, а попиту немає. По-третє, щойно розблокували кордон, з Польщі поїхали великі обсяги підозрілого газу за незрозумілими цінами, на 20% нижчими, за ринкові",
— відзначив експерт.

Він припустив, що, газ має російське походженням і з цим потрібно боротися.

Нагадаємо, "Коментарі" писали прокраїни з найдорожчим та найдешевшим бензином у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hromadske.radio/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини