Головна Новини Суспільство Природні ресурси Керівник Національного природного парку на Буковині отримав хабар у 65 тисяч доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівник Національного природного парку на Буковині отримав хабар у 65 тисяч доларів

ДБР затримало керівника Національного природного парку на Буковині під час отримання 65 тис. доларів хабара

сьогодні, 15:17
Поділіться публікацією:

Працівники ДБР затримали керівника Національного природного парку "Хотинський" в Чернівецькій області, який вимагав та отримав хабаря у підприємця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

Керівник Національного природного парку на Буковині отримав хабар у 65 тисяч доларів

Затриманий підозрюваний, фото: ДБР

Зазначається, що бізнесмен звернувся до посадовця для оформлення довгострокової оренди земельних ділянок на території Нацпарку для облаштування бази відпочинку. Чиновник заявив йому, що підпише договори оренди за 65 тис. доларів США. Комерсант вирішив не платити данину та звернувся до правоохоронців.

9 жовтня 2024 року правоохоронці затримали директора Нацпарку "на гарячому" під час одержання 65 тис. доларів США після підписання орендних документів.

Посадовцю повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного з вимаганням, в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Наразі йому вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 2 млн гривень.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована екологічна прокуратура Чернівецької обласної прокуратури.

Керівник Національного природного парку на Буковині отримав хабар у 65 тисяч доларів - фото 2
Керівник Національного природного парку на Буковині отримав хабар у 65 тисяч доларів - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Хмельницькій ОВА зібрали нараду щодо свавілля у ВЛК та МСЕК

Питання щодо роботи військово-лікарських комісій, функціонування МСЕК, питань мобілізації та бронювання розглянули учора на нараді під керівництвом начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергієм Тюріним.

Участь в ній взяли заступники начальника ОВА та керівники структурних підрозділів, керівництво Головного управління Національної Поліції, Служби Безпеки України, ТЦК та СП. Розпочинаючи засідання очільник області нагадав, що ще в січні провів ряд нарад, в тому числі з залученням правоохоронців, щодо належної організації роботи ВЛК та МСЕК, де наголосив на неприпустимості будь-яких зловживань, зокрема і корупційних. Отже ряд перевірок, які запроваджені в області мають виявити та покарати усіх винних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини