Головна Новини Суспільство Природні ресурси Чотири місяці війни: в Миколаєві зоопарк прийняв на утримання від містян більше 400 тварин
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири місяці війни: в Миколаєві зоопарк прийняв на утримання від містян більше 400 тварин

В Миколаєві збільшилася колекція тварин в зоопарку

24 червня 2022, 11:25
Поділіться публікацією:

Миколаївський зоопарк з початку повномасштабної війни тривалий час не працював для відвідувачів. Територія закладу обстрілювалася російськими військовими, там знаходили у вольєрах залишки реактивних снарядів. Після трьох місяців війни та порятунку диких тварин, з середини червня заклад знову відкрив свої двері для містян. Працює зоопарк у вихідні дні.

Чотири місяці війни: в Миколаєві зоопарк прийняв на утримання від містян більше 400 тварин

Фото Фейсбук Миколаївський зоопарк

Крім опіки над дикими мешканцями зоопарку, заклад ще приймає тварин, яких віддають містяни, рятують від смерті військові. Воїни 28-ої окремої механізованої бригади ім. Лицарів Зимового Походу за наказом командування евакуювали з зони бойових дій двох поні. Тварин передали зоопарку.

За словами директора закладу Володимира Топчія, з лютого багато городян, що виїжджали в інші міста чи за кордон, домашніх тварин передавали під опіку Миколаївського зоопарку. Заклад приймав від городян папуг, кроликів, шиншил, ящірок, удавів, акваріумних рибок, черепах, поні, орланів та багатьох інших тварин.

Тварин після закінчення війни віддадуть власникам, якщо ті повернуться за ними. Всього українці передали зоопарку 426 тварин 61 виду. Усі вони під пильним наглядом персоналу в акваріумах, тераріумах, вольєрах.

В зоопарку за три місяці відремонтували басейн для слонів за кошти, які мав заклад та які надійшли від благодійників. Двоє слонів Шанті та Дінкар вже з задоволенням сидять у воді під час літньої спеки.

Допомогти зоопарку закуповувати ліки та корми для тварин можна придбавши квитки на офіційному сайті чи переказавши кошти на рахунок закладу.

В зоопарку найбільша колекція тварин — більше 4000 особин більше 400 видів, з них 211 рідкісних видів птахів, ссавців, приматів. Наразі заклад отримує значну підтримку від зоопарків Європи. Всесвітня асоціація зоопарків та Європейська асоціація створили спеціальний фонд допомоги зоопаркам України.

Як писав портал "Коментарі", всі "подарунки" від окупантів збирають в музей зоопарку. Вісім працівників зоопарку пішли на фронт, багато поїхало, однак той персонал, що працює часто залишається на ночівлю, бо добиратися до домівок не завжди безпечно.

Чотири місяці війни: в Миколаєві зоопарк прийняв на утримання від містян більше 400 тварин - фото 2
Чотири місяці війни: в Миколаєві зоопарк прийняв на утримання від містян більше 400 тварин - фото 3
Чотири місяці війни: в Миколаєві зоопарк прийняв на утримання від містян більше 400 тварин - фото 4
Чотири місяці війни: в Миколаєві зоопарк прийняв на утримання від містян більше 400 тварин - фото 5



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини