Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці Зеленського просять ветувати прийняття «живодерського» законопроєкту
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленського просять ветувати прийняття «живодерського» законопроєкту

Зеленського просять не допустити затвердження "антигуманного та живодерського законопроєкту №8150"

4 грудня 2022, 13:42 comments9581
Поділіться публікацією:

Президента України Володимира Зеленського просять ветувати законопроєкт №8150 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення вимог законодавства про харчові продукти, корми, ветеринарну медицину та благополуччя тварин". Відповідна петиція з'явилася на сайті президента України.

Зеленського просять ветувати прийняття «живодерського» законопроєкту

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Автор петиції Євгеній Ісаєнко називає документ антигуманним та живодерським. За його словами, законопроєкт передбачає низку антигуманістичних змін, зокрема:

-зняття заборони масового знищення тварин з метою депопуляції, що фактично дозволить безкарно вбивати безпритульних тварин (наприклад, котів і собак);

-зняття заборони патрання, обсмалювання, зняття шкіри, копчення, відокремлення частин у тварин тощо до припинення серцебиття;

-дозвіл на проведення таврування, биркування, біостерилізації, обрізання частини дзьоба, видалення або обрізання рогів та інших болісних процедур без застосування методів знеболення;

-дозвіл застосування біотехнологічних/генно-інженерних методів зміни породи чи зовнішнього вигляду тварин навіть у разі, якщо така зміна може призвести до страждань тварини;

-зняття заборони використання для роботи хворих, поранених, вагітних, недогодованих тварин;

-зняття заборони використання у роботі з тваринами спорядження та засобів, що можуть призвести до травмування, каліцтва чи загибелі тварин;

Тож Євгеній Ісаєнко вважає, що  зміни повинні бути не лише на папері, а й у ментальності кожного свідомого українця та у вільній країні, що прямує в Євросоюз.

"Гуманність та усвідомлення цінності будь-чийого життя — навіть тварини — саме це повинно бути присутнім у світогляді адекватного суспільства 21-го сторіччя. Тому подібним законопроєктам, що мають на меті легалізацію жахливих мук і тортур над живими істотами, у нас не місце, і я закликаю вас його ветувати", — закликав автор петиції.

Відомо, що автор законопроєкту №8150 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення вимог законодавства про харчові продукти, корми, ветеринарну медицину та благополуччя тварин", є нардеп від "Слуги народу" Олександр Гайду.

Петиція за кілька днів зібрала необхідно кількість голосів, її підписали понад 25 тисяч українців. Тож тепер на неї має відповісти президент.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський відреагував на петицію про позбавлення мандату всіх нардепів від "ОПЗЖ"

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Алиса

6 грудня 2022, 02:47

Президент забовьязаний накласти вето на такий закон та на подібни, бо ми краіна цевілізованих людей та їдущих в Европу. Ми повинні бути гуманними по відношенню ко всім без виключно животним, бо Якщо буде наоборот-бумеранг обовьязково прилетить ко всім без виключно причетним до цого, бо настав час змін!!!!


Новини