Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці Як виглядає найпотворніша собака в світі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає найпотворніша собака в світі (ФОТО)

В американському місті Петалума, штат Каліфорнія, пройшов щорічний конкурс «Найпотворніша собака світу»

26 червня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Цього разу переможцем став пес породи китайська чубата – лисий, з деформованими ногами і висунутим язиком семирічний Скутер.

Як виглядає найпотворніша собака в світі (ФОТО)

Скутер - найпотворніша собака 2023 року (фото з відкритих джерел)

Вперше конкурс для собак з нестандартною зовнішністю "Найпотворніша собака світу" (World's Ugliest Dog) відбувся у Петалумі в 1976 році. Тоді місцева благодійна організація, яка проводила парад домашніх улюбленців, вирішила влаштувати змагання серед собак, яких зазвичай не те що на конкурси не приводять – вигулювати соромляться. На диво, цей захід не тільки став популярним у містечку, але й знайшов прихильників: у нього з’явилося немало спонсорів, а інформаційну підтримку вже впродовж багатьох років забезпечує канал Animal Planet.

 Як виглядає найпотворніша собака в світі (ФОТО) - фото 2

Змагатися за титул "Найпотворнішої собаки" можуть собаки не залежно від їхньої породи і країни проживання. У деяких немає навіть господарів – вони мешкають у притулку для тварин. Переможці отримують грошові призи: 1500 доларів – перше місце, 1000 – друге, 500 – третє.

Цьогорічного переможця, попри все, можна назвати щасливцем. Скутер народився не надто гарненьким і з дефектом задніх лап – вони вивернуті назад. Його власник -- заводчик собак – вирішив, що з інваліда не буде ніякої користі, і вирішив від нього позбавитися, зробивши крихітному цуценяті евтаназію. На щастя, знайшовся чоловік, який пожалів бідолашну тварину і врятував від смерті. А коли сам вже не зміг доглядати за домашнім улюбленцем, знайшов для нього нову сімю – песика забрала Лінда Селеста Елмквіст.

Жінка каже, що попри деформацію лапок, Скутер – дуже життєрадісний хлопчик. А ще – надзвичайно кмітливий. Так, він з самого дитинства зрозумів, що оскільки на задні лапи не варто дуже розраховувати, почав ходити на передніх. А коли втомлюється, сідає на задні, використовуючи їх як опору.

 Лінда розповідає, що для Скутера практично не існує перешкод – він долає і сходи, і якісь камені, і бордюри, які трапляються на його шляху. В нього є спеціальний візок, але користується ним не завжди. На конкурсі, наприклад, теж обходився без нього, аби показати, на що здатен.

Організатори конкурсу кажуть, що мета їхнього заходу – не посміятися над чотирилапими з, мяко кажучи, нетиповою зовнішністю. Вони хочуть показати всьому світу: будь-яка тварина заслуговує на любов, увагу і душевне тепло, а люди мають відкрити для них свої серця.

А ось як виглядають переможці минулих років.

Як виглядає найпотворніша собака в світі (ФОТО) - фото 3
Як виглядає найпотворніша собака в світі (ФОТО) - фото 4
Як виглядає найпотворніша собака в світі (ФОТО) - фото 5


 Раніше "Коментарі" писали про те, який спадок люди залишають своїм домашнім улюбленцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини