Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці Рейтинг довгожителів серед собак: топ-3 породи
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг довгожителів серед собак: топ-3 породи

Довготривалі породи собак: дізнайтеся кого завести

22 травня 2024, 18:00 comments1042
Поділіться публікацією:

У світі собак довгожительство – це результат результату догляду, а й генетики. Вчені та ветеринари однозначно стверджують, що тривалість життя собак залежить від багатьох факторів, включаючи породу. Нижче представлені три породи собак, які відомі своєю здатністю жити довше, ніж звичайно.

Рейтинг довгожителів серед собак: топ-3 породи

Довгожителі серед собак

1. Чихуахуа

Чихуахуа — одна з найменших порід у світі, але їх розміри не заважають їм бути одними з тих, що довго живуть. Ці собаки часто доживають до 15-20 років. Чихуахуа мають величезну енергію і допитливість, незважаючи на свій скромний розмір. Їхнє довголіття можна пояснити відносно невеликими фізичними навантаженнями, які потрібні для підтримки здоров'я, а також генетичною схильністю до довгого життя. Ці собаки також мають непогану репутацію серед людей з алергіями, оскільки вважаються гіпоалергенними.

Рейтинг довгожителів серед собак: топ-3 породи - фото 2

2. Японський Хін

Японський Хін ці елегантні собаки часто доживають до 15 років і більше. Вважається, що вони походять з аристократичних сімей у Японії, де їх високо цінували за граціозність та компанійський характер. Догляд за Японським Хіном відносно простий, що робить їх ідеальними домашніми улюбленцями для багатьох сімей, особливо у міських умовах.

Рейтинг довгожителів серед собак: топ-3 породи - фото 3

3. Австралійська вівчарка

На третьому місці знаходиться Австралійська вівчарка, яка не лише привертає увагу своєю барвистою шерстю та яскравими очима, а й відома своєю здатністю жити до 15 років і навіть більше. Ці активні та розумні собаки потребують регулярних фізичних вправ і розумової стимуляції, що, на думку експертів, також сприяє їхньому довгожиттю. Австралійські вівчарки чудово підходять для активних людей і часто використовуються як робочі собаки на фермах та у пошуково-рятувальних операціях.

Рейтинг довгожителів серед собак: топ-3 породи - фото 4

Ці породи доводять, що довголіття собак залежить від відходу, а й від породних особливостей. Вибираючи собаку, майбутнім власникам варто враховувати не тільки розмір, характер і рівень активності тварини, а й потенційну тривалість їхнього життя, щоб готуватися до тривалого та щасливого співіснування з їхнім чотирилапим другом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини