Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці Померла найвища у світі собака: вона хворіла на рак
commentss НОВИНИ Всі новини

Померла найвища у світі собака: вона хворіла на рак

Пес, який потрапив до Книги рекордів Гіннеса, як найвища собака у світі помер.

14 вересня 2023, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Представники Книги рекордів Гіннеса повідомили, що пес породи німецький дог, на ім'я Зевс помер. Він носив титул найвищого собаки світу з 2022 року. Тварина проживала зі своєю родиною в американському штаті Техас та тривалий час хворіла на важку форму раку.

Померла найвища у світі собака: вона хворіла на рак

Померла найвища у світі собака на ім'я Зевс. Фото з відкритих джерел

У 2022 році Книга рекордів Гіннеса визнала Зевса найвищою собакою світу. Його зріст був 1,04 м, а коли пес став на задні лапи, то був заввишки 220 см. Як з’ясувалось Зевс мав важку форму раку кісток. Хвороба швидко поширилася, тому лікарям довелось ампутувати праву передню лапу. Після операції собака захворіла на пневмонію, і цього разу ветеринарам не вдалося врятувати життя Зевса.

Тварина померла вранці 12 вересня у віці 3,5 роки. В останні хвилини з ним була його власниця Бріттані.

"Зевс помер, поклавши голову на коліна матері (власниця пса). До самого кінця його чухали за вухами і цілували. Йому було три з половиною роки", — розповіла Бріттані.

В біографії собаки, яка розміщена в Книзі рекордів Гіннеса зазначено, що Зевса подарували власниці, коли йому було вісім місяців, і вже тоді він вирізнявся своїми розмірами та масивними лапами. Зевс був значно більшим за середнього німецького дога. За даними Американського кінологічного клубу, німецькі доги, як правило, мають висоту 80 см та живуть від 7 до 10 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найпопулярніші породи собак в Україні.

Також "Коментарі" писали, що вчені дали відповідь на питання, які собаки більш агресивні: великі чи малі. У дослідженні науковці переввірили 57 порід собак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини