Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці П’ять порід маленьких собак: які з них ідеально підійдуть вам
commentss НОВИНИ Всі новини

П’ять порід маленьких собак: які з них ідеально підійдуть вам

Топ порід маленьких собак, які варто обрати як домашнього улюбленця для життя у квартирі чи будинку. У статті породи собак з фото та назвами.

14 лютого 2024, 17:50 comments3661
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Перед тим, як обрати собаку в якості домашнього улюбленця, слід визначитись з породою. Для життя у квартирі чи будинку кращим варіантом стануть собаки невеликих порід. Нижче ви дізнаєтесь про п’ять популярних порід маленьких собак, їх характер, вимоги та практичні поради щодо вибору домашнього улюбленця.

П’ять порід маленьких собак: які з них ідеально підійдуть вам

Померанський шпіц. Фото з відкритих джерел

П’ять порід маленьких собак з фотографіями та назвами, які ідеально підійдуть вам як домашні улюбленці.

Ши-цу

П’ять порід маленьких собак: які з них ідеально підійдуть вам - фото 2

Ши-цу – це дуже популярні собаки, які добре почуваються вдома. Вони енергійні і завзяті, а їх елегантна зовнішність приваблює багатьох любителів собак. Собаки цієї породи мають довгу шерсть, тому потребують правильного догляду: регулярне вичісування, купання і стрижка. Розчісування різними способами та стрижка дозволяє створити різні образи для ши-цу. Крім того ця порода собак не вимагає великих фізичних навантажень, а їх жвавий характер добре поєднується з сімейним життям.

Чихуахуа

П’ять порід маленьких собак: які з них ідеально підійдуть вам - фото 3

Чихуахуа — це порода собак з короткою шерстю, які не вимагають такого великого догляду, як довгошерсті породи. Варто пам'ятати, що розміри цієї породи собак роблять їх непридатними для маленьких дітей, які можуть випадково їх поранити. Чихуахуа не створює проблем під час прогулянок, але попри свої крихітні розміри, вони сміливі і впевнені в собі, іноді навіть намагаються захистити своїх господарів. Цей представник короткошерстих порід собак любить полежати на колінах у господаря і вимагає, щоб його гладили. Залишившись на самоті, чихуахуа може голосно нагадувати вам про свою присутність. 

Померанський шпіц

П’ять порід маленьких собак: які з них ідеально підійдуть вам - фото 4

Померанський шпіц — це відома та впізнавана порода домашніх тварин, яка підкуповує своїм ефектним зовнішнім виглядом. Померанський шпіц дуже товариська, маленька собачка з високою активністю. Вони часто виявляють певну незалежність, однак віддані своїм господарям. Померанський шпіц міняє шерсть двічі на рік, що створює деяке навантаження за їх доглядом. Власник собаки повинен витратити трохи енергії та часу, щоб видалити всі сліди шерсті з килимів, диванів і ліжок.

Йоркширський тер'єр

П’ять порід маленьких собак: які з них ідеально підійдуть вам - фото 5

Йоркшир-тер'єр – це дуже товариські і милі домашні тварини. Це популярна порода, яка добре себе почуває, як у великому будинку, так і в невеликій квартирі. Попри свою товариськість, чистокровні тер'єри, є дуже незалежними та іноді відрізняються впертим темпераментом. Тому, вибираючи ці породи домашніх тварин, слід пам'ятати про правильне поводження з домашнім улюбленцем.

Мальтійська болонка (мальтез)

П’ять порід маленьких собак: які з них ідеально підійдуть вам - фото 6

Мальтійська – це одна з найдавніших порід собак у світі, яка століттями супроводжувала аристократію. Ці собаки чудово ладнають з дітьми і відрізняються високим ступенем покірності. Мальтійська болонка не має підшерстя, тому вимагає догляду і частої стрижки. Ця порода собак дуже прив’язується до своїх господарів і залишившись на самоті може голосно проявляти своє невдоволення, тому вони не найкращий варіант для зайнятих людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи можна спати з собакою в ліжку. Які можуть бути наслідки таких дій.

Також "Коментарі" писали про найпопулярніші породи собак в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини