Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці Названо найрозумнішу породу собак в світі. Хто потрапив до топ 3
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найрозумнішу породу собак в світі. Хто потрапив до топ 3

Експерти оцінили когнітивні та інтелектуальні показники за допомогою різноманітних тестів та з понад 1000 собак з 13 різних порід назвали найрозумнішого чотирилапого друга.

12 січня 2023, 11:10 comments6897
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Завдяки набору спеціалізованих тестів smartDOG вчені визначили явного переможця з точки зору інтелекту та пізнання. Найрозумнішою породою виявилася бельгійська вівчарка малінуа. Відразу за ним йшов бордер-коллі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Telegraph.

Названо найрозумнішу породу собак в світі. Хто потрапив до топ 3

Вчені назвали найрозумнішого пса у світі. Фото з відкритих джерел

Автори дослідження з Університету Гельсінкі вважають складним завдання оцінити інтелект собаки, оскільки існують різні типи інтелекту. Для свого експерименту науковці вирішили зосередитись на когнітивних функціях тварин, тобто ті, що відповідають за пізнання та вивчення. Для дослідження використали понад 1000 собак, які представили 13 різних порід.

Тест smartDOG перевірив як собаки можуть розв'язувати певні проблеми та будувати відповідні стратегії.

"Випробування показали, що більшість порід мають сильні та слабкі сторони", — каже автор дослідження та докторант Саара Джунттіла.

Дослідники стверджують, що лабрадор-ретривер добре читає жести людини, але не може розв'язувати просторові задачі. Бельгійська вівчарка – відмінний сторожовий пес.

Попри те, що є слабкі та сильні сторони, одна порода мала гарні результати майже у всіх тестах. За результатами досліджень найрозумнішою породою собак виявилась бельгійська вівчарка малінуа, яка набрала 35 із можливих 39 балів.

Топ-3 найрозумніших порід собак виглядає так:

  • Бельгійська вівчарка малінуа – 39 балів;
  • Бордер-коллі – 26;
  • Ховаварт – 25.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вченні дослідили кілька баз з геномами людей і зробили висновок з якої сучасної країни походять люди.

Також "Коментарі" писали про прогнози на 2023 рік, які були зроблені в 1923 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини