Головна Новини Суспільство Міграція населення В яких країнах найскладніші умови для набуття громадянства: огляд
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких країнах найскладніші умови для набуття громадянства: огляд

Різні країни мають різні вимоги для набуття громадянства

2 квітня 2024, 11:45
Поділіться публікацією:

У сучасному світі багато людей шукають можливості для переїзду в інші країни в пошуках кращих умов життя. Однак процес отримання громадянства в деяких державах може виявитися справжнім випробуванням навіть для найнаполегливіших і найрішучіших. Видання Jagran Josh виділяє низку країн, де процедура набуття громадянства є складним процесом, підкріпленим суворими вимогами, тривалими термінами перебування, знанням мови та врахуванням культурних особливостей.

В яких країнах найскладніші умови для набуття громадянства: огляд

Країни з найсуворішими вимогами до громадянства

Країни з найсуворішими вимогами до громадянства

Катар

Ця багата на газові ресурси країна Перської затоки встановила для іноземних громадян необхідність безперервного проживання протягом 25 років, а також володіння арабською мовою та наявність достатніх фінансових коштів. Від кандидатів очікується відмова від поточного громадянства, оскільки Катар не визнає подвійне громадянство.

Ватикан

Як найменша суверенна держава, Ватикан має надзвичайно обмежену кількість громадян і надає громадянство лише особливим категоріям людей: кардиналам, деяким службовцям католицької церкви та дипломатам, які представляють інтереси Святого Престолу.

Ліхтенштейн

Для отримання громадянства цієї мікродержави, розташованої між Австрією та Швейцарією, необхідно прожити в країні щонайменше 30 років. Існують винятки, наприклад, для осіб, які одружилися з громадянином Ліхтенштейна або отримали схвалення місцевого співтовариства, що скорочує термін до 10 і навіть 5 років відповідно.

Саудівська Аравія

Країна вимагає від кандидатів не менше десяти років проживання на її території, володіння арабською мовою, а також підтвердження "моральної спроможності". Саудівська Аравія також визнає подвійне громадянство.

Швейцарія

У Швейцарії, відомій своїми мальовничими краєвидами та високим рівнем життя, потрібно не менше 10 років проживання для подання заяви на отримання громадянства. Кандидати повинні володіти однією з чотирьох національних мов і проходити через процес, що включає затвердження на трьох рівнях: федеральному, кантональному та муніципальному.

Японія

Японія вимагає від іноземців безперервне проживання у країні протягом п'яти років, демонстрацію порядної поведінки та здатності до самозабезпечення. Подвійне громадянство не визнається, але вимоги до знання мови є порівняно м'якими.

Китай

Отримання громадянства Китаю обмежене та ускладнене через нечіткі законодавчі формулювання, при цьому основним шляхом є сімейні зв'язки або "інші законні підстави", без конкретної вказівки мінімального терміну проживання



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини