Головна Новини Суспільство Міграція населення В Німеччині вже нема практично місця для українських біженців, лишилось тільки 4 федеральні землі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Німеччині вже нема практично місця для українських біженців, лишилось тільки 4 федеральні землі

12 з 16 федеральних земель у Німеччині вже не мають місця для біженців з України

3 вересня 2022, 20:06
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Від початку російського вторгнення до Німеччини прибуло близько 980 тис. українських громадян. Через таку значну кількість біженців деякі муніципалітетні органи країни зупиняють прийом українців та українок. Про це пише німецьке видання RND.

В Німеччині вже нема практично місця для українських біженців, лишилось тільки 4 федеральні землі

В Німеччині вже нема практично місця для українських біженців. Фото з відкритих джерел

Видання описує кілька ситуацій, коли українські біженці не змогли знайти собі житло і бояться ночувати на вокзалі у Берліні. Така ситуація показує жорстоку реальність з якою починають стикатися виїхавші українці – місць для проживання стає все менше. Останнім часом це визнало і Федеральне міністерство внутрішніх справ.

Міністерства внутрішніх справ Баварії повідомляє, що їх центральні пункти прийому зайняті на 102,7% і єдина причина, чому вони справляються з потоком заяв від біженців це величезні зусилля адміністрацій муніципалітетів. А загалом у Німеччині кількість біженців за останній рік виросла у 5 разів. Такі показники зумовили до тимчасового закриття заяв від українських біженців на 12 федеральних землях Німеччини. У їх країну прибуває наразі 875 українських біженців щодня.

Речниця Федерального міністерства внутрішніх справ говорить, що німецька влада намагається покращити ситуацію для біженців. Так, уряд вже допомагає, надавши 318 об’єктів нерухомості для українців, а також працює над іншими варіантами забезпечення житла.

Раніше, портал "Коментарі" писав про канцлера Німеччини Олафа Шольца, який закликає розширити ЄС взявши туди Україну та ще кілька Балканських країн, а також Молдову та Грузію в перспективі. За словами німецького політика, такі дії можуть врятувати ці країни від РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини