Головна Новини Суспільство Міграція населення Скільки українців виїхало до Чехії з лютого: які послуги їм надають
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців виїхало до Чехії з лютого: які послуги їм надають

Українці зі східних областей та південних, рятуючись від війни, виїхали до Чехії та інших країн

4 червня 2022, 16:05
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабної війни до Чехії виїхала значна кількість українців. Там створено гуманітарні штаби для допомоги біженцям. Про це розповіла перша заступниця спікера  парламенту Олена Кондратюк.

Скільки українців виїхало до Чехії з лютого: які послуги їм надають

Фото Фейсбук Верховна Рада

Чиновниця відвідала найбільший в Чехії центр прийому біженців з України. Щодня туди приходять майже 700 українців, що зупинилися в Празі.

За три місяці центр прийняв 30 тисяч наших громадян зі східних та південних областей. Кошти на допомогу біженцям виділяє мерія столиці Чехії, допомагають й волонтери, українці, що живуть в Празі давно, чехи, місцеві бізнесмени, громадські організації, фонди. Приносять для біженців одяг, побутові товари, продукти, засоби гігієни. 

В центрі організовано харчування для біженців, які залишилися в Празі та пройшли реєстрацію. Волонтери планують проводити навчання українців юридичним питанням працевлаштування в країні.

Всього з 24 лютого 2022 року залишилися проживати в цій країні більше 140 тисяч українців. Усім біженцям надано безкоштовне повне медичне страхування, безкоштовний мобільний зв’язок, також вони можуть користуватися послугами залізниці та міського транспорту.

Як писав портал "Коментарі", в ЄС відреагували на накази Путіна щодо паспортизації українців. Країни ЄС засудили підписані президентом росії Путіним накази від 25 та 30 травня про спрощену систему видачі паспортів рф українцям на окупованих росіянами територіях, зокрема в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. Про це йдеться в заяві представника ЄС Жозепа Борреля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини