Головна Новини Суспільство Міграція населення Сімейний пакет у "Дія": як переселенці можуть отримати допомогу та довідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Сімейний пакет у "Дія": як переселенці можуть отримати допомогу та довідки

Заяву на отримання виплат можна подати за сім'ю

14 квітня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

В Україні значно спростилася процедура отримання довідок внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та фінансової допомоги для переселенців через державний мобільний додаток "Дія". Тепер, згідно з останніми змінами, запровадженими Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, можливе оформлення необхідних документів на всю сім'ю однією заявою.

Сімейний пакет у "Дія": як переселенці можуть отримати допомогу та довідки

У "Дії" можна оформити довідку ВПО та допомогу

До недавнього часу в "Дія" можна було оформити довідку ВПО та відповідні виплати лише для заявника та його неповнолітніх дітей. Нововведення дозволяють подавати заяви за всіх членів сім'ї, які змушені були залишити свої будинки через воєнні дії. Також передбачено можливість оформлення виплат на дітей, які народилися вже після переїзду сім'ї.

Алгоритм подання заяви до "Дія":

Вхід у програму та її оновлення: Користувачам необхідно увійти в мобільний додаток "Дія" та переконатися, що встановлена остання версія.

Вибір сервісу: У меню програми слід вибрати розділ "Сервіси" та знайти опцію "Отримати довідку ВПО".

Вказівка адреси та геолокація: Необхідно вказати фактичну адресу місця проживання та підтвердити її за допомогою геолокації.

Введення даних про членів сім'ї: У заяві слід зазначити дані всіх членів сім'ї, які залишили будинок разом із заявником.

Вибір способу отримання допомоги: Заявники можуть вибрати одержання фінансової допомоги через картку "єПідтримка" та вказати на необхідність додаткових послуг, таких як медичне обслуговування, освітні програми або гуманітарна допомога.

Контактні дані та підтвердження заяви: На останньому етапі необхідно залишити контактні дані для зв'язку та підтвердити подання заяви.

Після обробки заяви довідка ВПО буде доступна у додатку "Дія" разом з іншими цифровими документами користувача, а кошти будуть автоматично перераховані на вказану банківську картку.

Важливо зазначити, що ця послуга не доступна для громадян, які виїхали за кордон або перебувають на тимчасово окупованих територіях. Також послуга призначена лише для тих, хто не має довідки ВПО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/minre_ua/5477
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини