Інститут демографії порахував, яке населення України буде у 2033 році

Чи повернеться населення України до цифри у 52 млн осіб. Про це розповіли в українському Інституті демографії.

За оптимістичними прогнозами Інституту демографії у 2033 році на території України проживатиме не більше 35 млн осіб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Укрінформ.

Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова під час зустрічі "Візія-2033" розповіла на яку демографічну ситуацію слід очікувати в Україні через 10 років. За її словами Україна не зможе повернутись до рекордного показника кількості населення.

"Давайте забудемо про те, що у нас було 52 млн українців. 52 млн не буде ніколи", - сказала Лібанова.

Директорка Інституту демографії вважає, що у разі перемоги України у війні та поверненні усіх територій населення країни буде близько 35 млн осіб.

"За найбільш оптимістичним варіантом, у 2033 році нас буде 35 млн, я говорю про Україну в кордонах 1991 року", - говорить Елла Лібанова.

Лібанова наголосила, що українці масово виїжджають з Польщі та їдуть далі на захід, зокрема у Нідерланди, Чехію та Німеччину. Директорка Інституту демографії пояснює, що чим далі знаходиться біженець, тим менше шансів, що ці люди повернуться в Україну. Таким чином Лібанова вважає, що головне завдання уряду країни, це створити стимули для повернення українців.

Нагадаємо, що наразі в Україні за різними оцінками проживає 30-33 млн осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки українських біженців хочуть назавжди залишитись у Польщі.

Також "Коментарі" писали, що українські біженці масово залишають Польщу, однак більшість не повертається в Україну.