Головна Новини Суспільство Міграція населення Більшість українців не планують виїжджати за кордон та хочуть жити в Україні – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість українців не планують виїжджати за кордон та хочуть жити в Україні – опитування

Однаково всі українці пишаються своїм громадянством

10 вересня 2024, 09:30
Поділіться публікацією:

Абсолютна більшість респондентів хоче будувати своє майбутнє життя в Україні (86%), причому основна частка серед них демонструє однозначну налаштованість залишатися в Україні (59%). Так українці відповідали в опитуванні, проведеному Фондом "Демократичні ініціативи" та Центром Разумкова у серпні цього року, інформує портал "Коментарі".

Більшість українців не планують виїжджати за кордон та хочуть жити в Україні – опитування

Українці, фото з відкритих джерел

Таке бажання превалює серед людей з різним рівнем достатку і в усіх вікових групах. Втім, з віком  налаштованість залишатися в Україні зростає. Так, якщо серед молоді  будувати майбутнє в Україні хочуть 74%, серед респондентів 30–39 років – вже 81%, 40–49 років – 87%, 50–59 років – 90%,  і серед найстаршої групи – 93%.

Близько 50% українців вважають, що за роки незалежності України відбулося скільки позитивного, стільки й негативного. Така тенденція характерна для всіх макрорегіонів. При цьому кожен четвертий (25%) вважає, що позитиву було більше, тоді як для 17%  переважав негатив.

Крім того, переважна більшість опитаних українців (88%) пишаються своїм громадянством. Цей рівень однаково високий серед представників усіх вікових груп.

Більшість українців не планують виїжджати за кордон та хочуть жити в Україні – опитування - фото 2
Більшість українців не планують виїжджати за кордон та хочуть жити в Україні – опитування - фото 3
Більшість українців не планують виїжджати за кордон та хочуть жити в Україні – опитування - фото 4
Більшість українців не планують виїжджати за кордон та хочуть жити в Україні – опитування - фото 5

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Відомий блогер та тиктокер Артур Бабич, який родом із Кривого Рогу, розповів, що мріє жити в Росії. Після довгих років мовчання Бабіч заявив про бажання відмовитися від українського громадянства на користь російського.

Бабич мріє про російський паспорт: зізнання блогера Артур Бабич, чиє ім'я стало широко відоме завдяки його активності в соціальних мережах та участі в російському проекті "Dream Team House", довгий час уникав публічних висловлювань про політичну ситуацію. Проте, його останнє інтерв'ю повністю змінило уявлення про його політичні та особисті переконання.                                                       Проживаючи зараз у Єревані, Бабич поділився своїми роздумами про життя в Росії, де хоче переїхати незважаючи на існуючу заборону.  "Я хотів би повернутися в Росію. Це перша моя думка, з якої я прокидаюся щодня," - сказав Бабич.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини