Головна Новини Суспільство медицина Зеленський про постачання вакцини проти COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський про постачання вакцини проти COVID-19 в Україні

Вакцина, за словами Зеленського, очікується в Україні вже в 1 кварталі 2021 року

24 грудня 2020, 15:53
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 24 грудня, з робочим візитом до міста Запоріжжя приїхав Володимир Зеленський. В ході спілкуванням з представниками ЗМІ гарант відповів на питання, що стосуються вакцини від коронавірусу. Про це повідомляється на сайті президента.

Зеленський про постачання вакцини проти COVID-19 в Україні

ФОТО: З відкритих джерел

 

За словами глави держави, влада всіляко намагається прискорити процес поставки перевіреної і якісної вакцини в Україну. Для цього ведуться переговори з урядом інших країн, а також зі світовими фармацевтичними компаніями. Міністерство охорони здоров'я, як повідомляє Зеленський, веде переговори з такими партнерами як Moderna (американська біотехнологічна компанія, сфокусована на розробці ліків і вакцин), і AstraZeneca (англо-шведська фармацевтична компанія), а також з китайськими виробниками про постачання вакцин в країну.


Крім того, на сьогодні ведуться переговори з Індією, Великобританією, Францією, а також багатьма іншими країнами. Кілька днів тому Зеленський підняв питання під час розмови з французьким колегою про отримання першої партії вакцини вже в лютому 2021 року. Спочатку Україна повинна була отримати безкоштовну вакцину від COVID-19 у 2-3 кварталі 2021 року. Однак тепер перша партія надійде вже в 1 кварталі. Президент відзначає, що сам він веде переговори з лідерами країн ЄС.


Нагадаємо, що в першу чергу вакцинація буде проведена тим, що входить в групу ризику. Тобто, співробітники поліції, працівники медичних установ, соціальні працівники, а також військові.


Раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що ЄС назвав точну дату початку вакцинації від коронавірусу, а також про те, що уряд Саудівської Аравії розробив план вакцинації громадян в три етапи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини