Головна Новини Суспільство медицина За скільки хвилин приїжджає «швидка допомога» в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

За скільки хвилин приїжджає «швидка допомога» в Україні

Час прибуття «швидкої медичної допомоги» залежить від стану пацієнта

25 лютого 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Кожен українець має право на екстрену медичну допомогу, яка в нашій країні надається безкоштовно. Проте як швидко вона може дібратися до пацієнта? Про це розповіли на сторінці Національної служби здоров'я України в Facebook.

За скільки хвилин приїжджає «швидка допомога» в Україні

Швидка допомога в Україні: який час прибуття. Фото: tsn.ua

Повідомляється, що швидкість прибуття бригади екстреної медичної допомоги залежить від стану пацієнта і категорії звернення. В середньому швидка приїжджає до пацієнта за 20 хвилин.

Якщо випадок критичний, час прибуття становить 10 хвилин з моменту виклику. Якщо ситуація не екстрена, час прибуття складе 20 хвилин. Проте варто ще врахувати обставини, які не залежать від водіїв. Це ускладнення дорожнього руху, метеорологічні умови, сезонні особливості та епідеміологічна ситуація.

Критичні випадки — це коли громадянин потребує реанімаційних заходів. В людини спостерігається відсутність дихання, кровотеча, відсутність свідомості.

Екстрені випадки — коли громадянин знаходиться в невідкладному стані, що супроводжується порушенням свідомості, ознаками кровотечі, гострого коронарного синдрому, гострого мозкового інсульту, розладами дихання.

Прес-служба НСЗУ повідомляє, що не варто перебільшувати симптоми та говорити неправдиву інформацію диспетчеру швидкої. Це може коштувати життя іншій людині, в якої інсульт чи інфаркт.

Нагадаємо, що з вчорашнього дня в Україні розпочалася масова вакцинація громадян проти коронавірусу. Як почувають себе вакциновані українці, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, скільки українців уже вакцинувалися від коронавірусу. Статистику дивіться тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини