Головна Новини Суспільство медицина Яку температуру тіла можна вважати нормальною - відповідь лікарів
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку температуру тіла можна вважати нормальною - відповідь лікарів

Медики розповіли, в якому діапазоні коливається нормальна для самопочуття температура тіла людини

9 грудня 2020, 04:45 comments1681
Поділіться публікацією:

Позаяк загальний симптом Covid-19 — це лихоманка, деякі стали досить часто вимірювати температуру. Експерти кажуть, що незначне перевищення 37 градусів ще не привід для паніки. Про це пише CNN.

Яку температуру тіла можна вважати нормальною - відповідь лікарів

Фото з відкритих джерел

Будь-яке вимірювання температури вище 37 градусів може здатися тривожним, але це не так просто. Існує безліч особистих, екологічних та медичних факторів, які впливають на температуру тіла і визначають, чи є у людини лихоманка.

Вчені кажуть, що люди розрізняються за своїми індивідуальними нормальними температурними діапазонами.

"Як не дивно, є багато людей, які можуть не знати, що нормальна температура — це діапазон, а не фіксоване число, — говорить доктор Дональд Форд, лікар сімейної медицини з клініки Клівленда. — Більш пізні великі дослідження показують, що нормальна температура коливається від 36,1 до 37,2 градусів. Більш того, показники можуть виходити за межі цього діапазону, але людина при цьому може бути в повному порядку".

У свою чергу, доктор Валід Джавайд, директор профілактики і контролю інфекцій у центрі Маунт Синай в Нью-Йорку, говорить наступне.

"Ви можете знати свій нормальний кров'яний тиск, частоту серцевих скорочень або рівень цукру в крові, але не багато людей в цьому світі зараз знають, яка у них нормальна температура тіла або наскільки вона зазвичай коливається", — сказав він.

Оскільки сезон грипу збігається зі зростанням числа випадків захворювання Covid-19, важливо розуміти, що таке насправді лихоманка і який ваш особистий температурний діапазон.

За даними Центру з контролю і профілактики захворювань США про лихоманці мова йде при температурі 38 градусів і вище.

Відзначається, що температура нашого тіла, як правило, нижче вранці, але досягає піку на один-два градуси ввечері. У деяких людей лихоманка при Covid-19 може посилюватися вечорами.

Дізнатися свій базовий діапазон температур можна, перевіряючи її три рази на день, наприклад, вранці, близько полудня і ввечері протягом декількох тижнів. Наприкінці цього експерименту ви зможете вивести середні дані й дізнатися, яка температура нормальна для вашого тіла у той чи інший період дня.

Додамо, що на температуру можуть впливати й інші фактори. Такі ліки, як ацетамінофен та ібупрофен, зазвичай приймають від болю, але вони також знижують температуру. Протизапальні препарати, ті, які часто використовуються при раку чи ревматоїдному артриті, також можуть впливати на вашу температуру.

Нагадаємо, лікар назвав найнебезпечніші симптоми коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини