Рубрики
МЕНЮ
Сергей Медведев
Як говорить відоме прислів'я "Хліб всьому голова". Однак, останнім часом почастішали випадки продажу неякісного мучного продукту, який можна помітити практично на кожному українському столі.
Свіжовипечений хліб / фото з відкритих джерел
Так, небезпеку для здоров'я становлять продукти, які виготовлені з порушенням як традиційних, так і інноваційних технологій. Зокрема, хліб може бути заражений пліснявою і токсинами, що навряд чи вважається корисним для людського організму.
Про це розповів пекар Ігор Лаврешін.
Окрему небезпеку для здоров'я, яка турбує експертів, становить цвіль.
Ще до можливих шкідливих факторів фахівці відносять появу так званої "картопляної хвороби". А для довгого зберігання хліб рекомендують заморожувати, або зберігати в дерев'яній хлібниці. Втім, підійде і алюмінієвий посуд.
Відзначимо, що стандартний термін зберігання хлібобулочних виробів становить до семи днів.
Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні виростуть ціни на хліб і хлібобулочні вироби. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Новини