Головна Новини Суспільство медицина Якої шкоди здоров'ю може нанести хліб з магазину
commentss НОВИНИ Всі новини

Якої шкоди здоров'ю може нанести хліб з магазину

Секретами виготовлення і вживання найбільш поширеного продукту поділився пекар

14 лютого 2021, 18:28 comments1224
Поділіться публікацією:

Як говорить відоме прислів'я "Хліб всьому голова". Однак, останнім часом почастішали випадки продажу неякісного мучного продукту, який можна помітити практично на кожному українському столі.

Якої шкоди здоров'ю може нанести хліб з магазину

Свіжовипечений хліб / фото з відкритих джерел

Так, небезпеку для здоров'я становлять продукти, які виготовлені з порушенням як традиційних, так і інноваційних технологій. Зокрема, хліб може бути заражений пліснявою і токсинами, що навряд чи вважається корисним для людського організму.

Про це розповів пекар Ігор Лаврешін.

"Хліб — це дуже складний продукт. У службовій літературі з приводу якості хліба описаний комплекс характеристик, які обумовлюють споживчі властивості цього продукту і його харчову безпеку. Якщо ви готуєте дома — звичайно, ви не порушуєте технологію виробництва хліба, у вас завжди хліб буде ідеальний , він ніколи не буде псуватися. Якщо ми купуємо хліб у великих торгових мережах, тут можуть таїтися всілякі секрети, і не виключені випадки, коли ви будете отримувати на ваш стіл хліб, заражений пліснявими грибами або патогенною флорою , — ділиться секретами майстер з виготовлення хліба.

Окрему небезпеку для здоров'я, яка турбує експертів, становить цвіль.

"Небезпеку представляє не стільки сама цвіль, скільки мікотоксини, які містяться в такому хлібі, продукти життєдіяльності цих грибів. Якщо будете його постійно вживати в їжу, це може завдати чималої шкоди здоров'ю. Зрізати цвіль і вживати хліб не можна ні в якому разі. Якщо ви бачите хоч найменшу колонію цвілі, такий продукт підлягає утилізації ", — застерігає пекар.

Ще до можливих шкідливих факторів фахівці відносять появу так званої "картопляної хвороби". А для довгого зберігання хліб рекомендують заморожувати, або зберігати в дерев'яній хлібниці. Втім, підійде і алюмінієвий посуд.

Відзначимо, що стандартний термін зберігання хлібобулочних виробів становить до семи днів.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні виростуть ціни на хліб і хлібобулочні вироби. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини