Головна Новини Суспільство медицина Який фактор може вплинути на зростання смертності через COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Який фактор може вплинути на зростання смертності через COVID-19

Американські вчені вважають, що масові пожежі здатні збільшити частоту летального результату у хворих на коронавірус

17 серпня 2021, 17:13
Поділіться публікацією:

Екологічні проблеми можуть виявитися чинником, який впливає не тільки на ситуацію в навколишньому середовищі і організм людини в цілому, а й на тяжкість перебігу коронавірусного захворювання. Як повідомляє закордонне профільне видання Medical Xpress, до такого висновку прийшли школи Чана (Гарвард, США).

Який фактор може вплинути на зростання смертності через COVID-19

На збільшення смертності від коронавірусу можуть впливати лісові пожежі. Фото: ТСН

Увага фахівців, які працювали спільно із представниками дослідницького інституту екосистем в Редлендсі та інших підрозділів Гарварда, була прикута до масових пожеж, які почастішали останнім часом. Вогняна стихія, котра нищить тисячі квадратних метрів лісових масивів, завдає природі величезної шкоди. Страждають і людські легені — і цей фактор дуже небезпечний під час пандемії "корони".

Як відзначають дослідники, при лісових пожежах відбувається вироблення дрібних твердих частинок (PM2,5), пов'язаних із різними захворюваннями органів дихання, в т.ч. астмою. Ця речовина "виробляється" пожежею у величезних кількостях.

Як довели американські вчені, саме їх концентрація і призводить до збільшення кількості хворих на ковід. Більше того — підвищується ризик важкого перебігу хвороби, а також летального результату у пацієнта. Для дослідження довелося аналізувати статистику коронавірусного захворювання влітку-восени 2020 року в трьох американських штатах, які постраждали від пожеж — це Вашингтон, Орегон і Каліфорнія.

Середні показники чистоти повітря продемонстрували, що кількість частинок PM2,5 в середньому за день збільшувалася на 10 мкг/куб.м. Відповідно, збільшувався і приріст хворих на коронавірус. На думку вчених, пожежі змогли "посприяти" зростанню кількості заражених на майже 12%. Смертність же збільшилася на 8,4%.

Дослідники вважають пандемію і кількість масових пожеж катастрофічною комбінацією.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Америці зареєстрували спалах нового, ще небезпечнішого за "дельту", коронавірусного штаму. Про що мова, читайте в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, на який період 2021 року українські медики прогнозують чергову хвилю COVID-19 всередині країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини