Головна Новини Суспільство медицина Які серйозні захворювання можуть розвинутися після COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Які серйозні захворювання можуть розвинутися після COVID-19

Дослідження показало, що у 14% його учасників з коронавірусом розвинулося мінімум одне захворювання, яке вимагало лікування після гострої фази COVID-19

25 травня 2021, 10:51
Поділіться публікацією:

У молодих людей, які перехворіли на коронавірус, підвищується ризик розвитку інших серйозних захворювань. Дослідження вимагає більшої вибірки учасників, проте отримані результати вже насторожили фахівців, пише 24 канал з посиланням на Medical News Today.

Які серйозні захворювання можуть розвинутися після COVID-19

Які серйозні захворювання можуть розвинутися після COVID-19 - фото з відкритих джерел

Вчені провели аналіз даних 193 тисяч людей із підтвердженим COVID-19 в період з 1 січня по 31 жовтня 2020 року. Вік учасників дослідження становив 18 — 65 років. Таким чином, вчені хотіли з'ясувати, у кого з них розвинулися нові захворювання протягом 6 місяців після постгострої фази COVID-19 (період, що починається за 3 тижні після встановленого діагнозу).

Дослідникам вдалося виявити, що у 14% учасників з коронавірусом розвинулося мінімум одне захворювання, яке вимагало лікування після гострої фази COVID-19. Зокрема, у пацієнтів виявили серцево-судинні, неврологічні, ниркові, респіраторні і психічні ускладнення.

У дослідженні також відзначили, що збільшення ризику виникнення іншого захворювання після інфікування коронавірусом, спостерігалося не тільки у людей похилого віку або пацієнтів з наявними захворюваннями. У багатьох молодих людей, зокрема, тих, у кого в минулому не було проблем зі здоров'ям, розвинулася нова хвороба після інфікування коронавірусом.

Раніше видання "Коментарі" писало, що коронавірусна інфекція змусила людей по-іншому поглянути на своє життя і більш дбайливо ставитися до власного здоров'я. Багатьом людям, що перехворіли на COVID-19, було непросто, адже відновлення може зайняти тривалий час. Дієтолог Пріті Тягі назвала список продуктів, які можуть прискорити цей процес.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини