Головна Новини Суспільство медицина Яке просте вміння вказує на стан здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке просте вміння вказує на стан здоров'я

Дослідники дійшли висновку, що здатність залишатися у вертикальному положенні під час руху чи спокою є не таким простим умінням

29 листопада 2021, 23:40
Поділіться публікацією:

Науковці виявили, що навіть здатність стояти на ногах може розповісти про стан організму. Щоправда, йдеться про вміння балансувати саме на одній нозі. Дослідники дійшли висновку, що здатність залишатися у вертикальному положенні під час руху чи спокою є не таким простим умінням, адже потребує участі і когнітивної, і сенсорної та нервово-м'язової систем організму, передає newsouou.

Яке просте вміння вказує на стан здоров'я

Здоров'я (фото з відкритих джерел)

І важливість балансування справді не перебільшена, адже без неї збільшуються ризики падіння, інвалідності та навіть смертності у людей похилого віку. І справді, з віком стає складніше балансувати. Згідно з дослідженням, від падінь через це страждають близько 28-35% людей віком від 65 років, а також 35-42% віком від 70 років. Крім того, майже 37 мільйонів випадків падінь на рік були досить серйозними та завершувалися допомогою медиків. Загалом легко перевірити свій рівень балансування: досить просто спробувати постояти і пострибати в різні боки на одній нозі. Якщо вдається не так просто, саме час зайнятися спортом і не ігнорувати свій фізичний стан. Тому регулярна фізична активність у будь-якому віці допомагає підтримувати балансування та знизити шанси не лише на невдалі падіння, а й на довголіття.

Нагадаємо, перед початком зими наш організм може відчувати стрес, оскільки він ще не адаптувався до холодної погоди. У цей період шанс "підхопити" застуду чи грип різко зростає. Щоб не захворіти, лікарка Ольга Чиркова поділилася кількома порадами. Фахівець зазначила, що свій імунітет потрібно постійно зміцнювати, а також не забувати тепло одягатися, причому одяг має бути не лише теплим, а й багатошаровим. Наприклад, якщо ви їхатимете в транспорті і вам стане спекотно, то буде можливість розстебнутись і не спітніти. Крім цього, багатошаровий одяг тепліший ще й тому, що кожен повітряний прошарок між елементами одягу теж зберігає тепло.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини