Яке найважливіше правило в лікуванні COVID-19: відповідь Голубовської

При лікуванні хворих коронавірусом немає часу чекати

Займатися лікуванням коронавірусу необхідно всіма доступними методами вчасно - це допоможе уникнути погіршення стану в майбутньому. Таку заяву на своїй сторінці в соціальних мережах зробила провідний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська.

За її словами, всі рекомендації, які вона давала ще на самому початку пандемії, були правильними.

"У всьому світі починають визнавати той очевидний факт, про який я говорила з самого початку в своїх численних лекціях і через що наполягала на "недоведених" протоколах - лікувати COVID-19 усіма доступними методами треба вчасно, запобігаючи усіма відомими методами важким і критичним станам", - йдеться в повідомленні.

Голубовська акцентувала увагу на тому, що коли мова йде про лікування хворого коронавірусом, то це не той випадок, коли варто чекати і зволікати.

"Це зменшує навантаження на відділення інтенсивної терапії і підвищує виживаність", - пояснила свою точку зору фахівець.

Як повідомляло видання "Коментарі", найстрашніший з трьох сценаріїв розвитку пандемії. В майбутньому коронавірус може розвиватися за 3 сценаріями. Таку заяву зробила лікар-інфекціоніст, позаштатний фахівець Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) Ольга Голубовська в ефірі телеканалу "Україна 24". Найстрашніший з яких - щорічне зростання смертності.

Також ми писали, чому українці бояться робити щеплення проти COVID-19. Українці не хочуть робити щеплення проти коронавірусу, тому що перестали довіряти державним інститутам. Такое заяву зробила лікар-інфекціоніст, позаштатний радник Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) Ольга Голубовська в ефірі телеканалу "Прямий".