Головна Новини Суспільство медицина Як в Україні отримати доступні ліки — алгоритм дій
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в Україні отримати доступні ліки — алгоритм дій

Для отримання ліків безкоштовно чи за зниженою ціною знадобиться електронний рецепт від сімейного лікаря

5 січня 2021, 14:38
Поділіться публікацією:

Програма "Доступні ліки" вже не перший рік діє на території України. Утім, не всі, хто може нею скористатися, знають про алгоритм дій для отримання медикаментів. Коротку і зрозумілу інструкцію із підказками опублікувала Національна служба здоров’я України.

Як в Україні отримати доступні ліки — алгоритм дій

Українці чимало економлять в аптеках завдяки програмі "Доступні ліки". Фото: bilyayivka.city

Отже, для отримання "Доступних ліків" українцям слід виконати кілька простих кроків.

1. Звернутися до свого лікаря, аби отримати спеціальний електронний рецепт. "Доступні ліки" видаються фармацевтами лише за рекомендацією "сімейника".

2. Піти до аптеки, яка бере участь у програмі, та отримати необхідні для лікування засоби. Варто пам’ятати, що не кожна фармацевтична лавка працює у межах програми. Аптеку, де діють спеціальні рецепти, можна впізнати за характерною наліпкою на вході.

Як в Україні отримати доступні ліки — алгоритм дій - фото 2

3. Якщо у найближчій до вас аптеки необхідних медикаментів не знайшлося, можна пошукати в іншій. Список аптек доступний на дашборді НСЗУ. Також адресу можна дізнатися, зателефонувавши до контакт-центру Служби — 16-77. Дзвінки безкоштовні, лінія працює із 9:00 до 18:00.  

4. Коли ж ходити між аптеками не хочеться, є варіант замовити доставку потрібних ліків на інший день. Фармацевт допоможе вам і оформить замовлення.

"Але це лише в тому разі, якщо попередній препарат ще не скінчився і ви маєте час на очікування", — наголошують представники НСЗУ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Україні поповнився список медикаментів-учасників програми "Доступні ліки". Відтепер реєстр спеціальних лікарських засобів містить 264 позиції. Найдорожчі ліки, що оплачує держава, коштують 584 гривні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини